Αρχική Περιβάλλον Στα Χανιά η 11η Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοτεχνολογία και τη Βιοαποκατάσταση...

Στα Χανιά η 11η Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοτεχνολογία και τη Βιοαποκατάσταση του Περιβάλλοντος

0
Βιοτεχνολογία
Διαφήμιση

Όλες οι νεώτερες εξελίξεις στις τεχνολογίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιοαποκατάσταση και στη φυτοδιατήρηση μολυσμένων περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου περιβάλλοντος, παρουσιάζονται στην κοινή διάσκεψη του 7ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Βιοαποκατάσταση του Περιβάλλοντος (EBCVII) και της 11ης Διεθνούς Διάσκεψης για τη Βιοτεχνολογία, που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Τα θέματα του συνεδρίου επεκτάθηκαν για να συμπεριλάβουν νέες προκλήσεις, μελλοντικές τάσεις, κατευθύνσεις και τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες για τη διαχείριση και αποκατάσταση ενός ευρέος φάσματος μολυσμένων χώρων και θαλάσσιων περιβαλλόντων, καθώς και για τη διατήρηση των πόρων μέσω της ανακύκλωσης και της βιολογικής αποκατάστασης, εφαρμόζοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. 327 περιλήψεις επιστημονικής έρευνας αιχμής υποβλήθηκαν από 52 χώρες παγκοσμίως.

Οι ευρωπαϊκές διασκέψεις για τη βιοαποκατάσταση του περιβάλλοντος ξεκίνησαν το 2001 από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Έκτοτε, έξι συνέδρια κατόρθωσαν να φέρουν κοντά επιστήμονες και μηχανικούς από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους και να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και των πρακτικών.

Η Διάσκεψη συνδιοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και τη Διεθνή Εταιρεία Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας συμμετέχει στην κοινή διάσκεψη που λαμβάνει χώρα στα Χανιά από 25 έως 28 Ιουνίου 2018.

Διαφήμιση