Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων – “Αφήστε μας να τους βοηθήσουμε”

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων – “Αφήστε μας να τους βοηθήσουμε”

0
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Διαφήμιση

Για πρώτη φορά, ένας συνασπισμός 130 ευρωπαϊκών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ξεκινά μια Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία ζητώντας ουσιαστικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Στόχος της εκστρατείας “We are a Welcoming Europe” είναι η συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών από πολίτες τουλάχιστον 7 κρατών μελών, ώστε να αναγκάσουμε την Ευρώπη να υιοθετήσει μια πιο ανθρώπινη και ρεαλιστική προσέγγιση στο μεταναστευτικό.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα με τη στήριξη πολλών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, βασίζεται σε 2 άξονες: επιδιώκει να βάλει τους Ευρωπαίους πολίτες στο επίκεντρο της μεταναστευτικής πολιτικής και να ενισχύσει το σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.

Δείτε το βίντεο εδώ

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία οι Ευρωπαίοι πολίτες αναλαμβάνουν έναν περισσότερο ενεργό ρόλο ως προς την διαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, θέτοντας 3 συγκεκριμένα αιτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1.Να υποστηρίξει τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν πρόσφυγες,

2.Να απαγορεύσει την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, κάτι που γίνεται πράξη  σε πολλά κράτη μέλη σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας,

3. Να εξασφαλίσει το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, με την ενίσχυση των μηχανισμών  καταγγελιών σχετικά με την εκμετάλλευση εργασίας και με άλλες καταχρηστικές ενέργειες από τους Ευρωπαίους συνοριοφύλακες.

Υπόγραψε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών Τώρα

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η μετανάστευση αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τις κοινωνίες μας. Γίνεται συνεχώς όλο και πιο ξεκάθαρο ότι μία κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να έρθει μόνο από μία ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική.

Ωστόσο, τα κράτη μέλη δεν έχουν μία συντονισμένη απάντηση στο θέμα της υποδοχής ανδρών, γυναικών και παιδιών που διαφεύγουν τη βία και αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017, 7 Ευρωπαίοι πολίτες, εκπροσωπώντας τις φωνές όλων εκείνων που διαφωνούν με την κατεύθυνση που έχει πάρει η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, υπέβαλλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών σχετικά με τη μετανάστευση.

Σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης, υψώνουν τη φωνή τους για να μπορούν να καλωσορίσουν, χωρίς το φόβο ποινικής δίωξης, όσους το έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς και την εθνικότητά τους.

Οργανώσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία:

  • Actionaid
  • Advocates Abroad
  • Caritas Hellas
  • Greek Forum of Refugees
  • HIAS
  • Jesuit Refugee Service
  • Klimaka
  • SolidarityNow
  • Terre des hommes
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα ιστοσελίδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERLIFE Ασφαλιστικής
Επόμενο άρθροΣυν Αθηνά και χείρα κίνει! Ανακύκλωση –Κομποστοποίηση τώρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ