Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Λέσβος: 10ήμερο γιορτής με γεύσεις και μυρωδιές από την Ανατολή και τη...

Λέσβος: 10ήμερο γιορτής με γεύσεις και μυρωδιές από την Ανατολή και τη Δύση (photo)

0
2o Lesvos Food Fest
Διαφήμιση

Πανδαισία γεύσεων και μυρωδιών από την Ανατολή και τη Δύση θα απολαύσουν όσοι επισκεφτούν τη Λέσβο από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου, καθώς θα συναντήσουν το 2o Lesvos Food Fest (Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας).

Η Λέσβος χάρη στη γεωγραφική της θέση αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου.

Εκεί που η Δύση ανταμώνει αρμονικά με την Ανατολή πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα στην εποχή τους και το πάθος των οικοτεχνιών που αναδεικνύουν τα πρότυπα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα.

Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών φορέων και στόχος της διοργανώτριας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φορέας Τουρισμού Μολύβου» που έχει σχεδιάσει τη δράση, είναι η δυναμική προβολή των ηθών και εθίμων του τρίτου μεγαλύτερου ελληνικού νησιού, μέσα από τη γαστρονομία και τα μοναδικά προϊόντα της λεσβιακής γης.

Εκεί που τον πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά  και το πάθος των οικοτεχνιών, τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα του νησιού – η σαρδέλα, ο γλυκάνισος και η ελιά – αναδεικνύουν τα πρότυπα της Μεσογειακής διατροφής και γίνονται η αφορμή και ο λόγος για γιορτή.

Στις 10ημερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε οκτώ περιοχές της Λέσβου, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις κατά τόπους γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του νησιού, τις παραδόσεις που συνοδεύουν τη διαδικασία του φαγητού – από την παραγωγή και την οικιακή επεξεργασία μέχρι την αρχιτεκτονική των χώρων και τα τραγούδια ου τραπεζιού – και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και παράδοσης.

Διαφήμιση