Αρχική Ενέργεια Energy Efficiency Conference 2018 για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στην Ελλάδα

Energy Efficiency Conference 2018 για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στην Ελλάδα

0
Energy Efficiency 2018 panel
Διαφήμιση

Πώς το νέο νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να επηρεάσει την παραγωγή, διανομή και διαχείριση των ενεργειακών πόρων και κατά συνέπεια τη ζήτηση και κατανάλωσή τους από βιομηχανικούς και λιανικούς καταναλωτές, έχοντας ως συνέπεια τη δημιουργία σημαντικών ωφελειών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως τεχνικές εταιρείες, ESCOs, βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ξενοδοχεία, υποδομές κ.λπ;

Αυτό κατέδειξε η φετινή διοργάνωση του 6ου Energy Efficiency Conference που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο OTEAcademy στην Αθήνα.

Το συνέδριο έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία συνάντηση για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα  στην Ελλάδα, δεδομένου του ότι υπήρξαν εξαιρετικές συμμετοχές από το εξωτερικό σε επίπεδο ομιλητών.

Στο φετινό κάλεσμα υπήρξε εντυπωσιακή ανταπόκριση από τις εταιρείες, τους φορείς και τα στελέχη της αγοράς που έχουν να κάνουν με την Ενεργειακή Αποδοτικότητα. Κάπως έτσι, περισσότερα από 170 στελέχη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να αναζητήσουν  τα επόμενα βήματα προς τον αειφορικό βιομηχανικό ή κτιριακό σχεδιασμό, τα smart grids, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις, αλλά και τη χρήση καθαρών και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τη συντήρηση, και χρηματοδοτήσεις για συστήματα και λογισμικά ενεργειακής διαχείρισης κ.ά.

Stefan Buettner

Τα key points αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνεδριακής ημέρας ήταν:

•  Η ομιλία της Eneritz Barreiro Sánchez, Energy Efficiency Project Manager and Market Manager at Tecnalia Research & Innovation, Spain, σχετικά με το σχεδιασμό κτιρίων χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων αλλά και βιώσιμων πόλεων στην κατεύθυνση του “Near Zero Energy Public Buildings’’.

•  Η ομιλία του Jyri Nieminen, Chief Sustainability Officer, Sweco Finland, ο οποίος οδήγησε το κοινό του συνεδρίου σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και διαδικασίες για έργα ενεργειακής απόδοσης με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων στην αξιολόγηση του σχεδιασμού ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια αλλά και αστικές περιοχές.

•  Η ομιλία του Stefan Buettner, Head of International Affairs & Strategy, Institute for Energy Efficiency in Production (EEP), στην οποία επισήμανε τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της βιομηχανίας ως προς την ενεργειακή αποδοτικότητα. Επίσης έκανε εισαγωγή στο κοινό του συνεδρίου και στο «Βαρόμετρο Ενεργειακής Απόδοσης της Βιομηχανίας».

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η Κρήτης - 250 νέες δενδροφυτεύσεις

•  Η διαδραστική συμμετοχή του κοινού μέσω ενός QR κώδικα, έδωσε ad hoc αξιολόγηση των ενεργειακών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ ανθρώπινη ζωή έχει πραγματικά ένα όριο; Νέα ευρήματα αλλάζουν τα δεδομένα
Επόμενο άρθροΣε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Καβάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ