Αρχική Ενέργεια Total: Ελπίζουμε ότι οι έρευνές μας στο Ιόνιο θα έχουν επιτυχία

Total: Ελπίζουμε ότι οι έρευνές μας στο Ιόνιο θα έχουν επιτυχία

0
ιονιο1

Στη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο οι οποίες άρχισαν στις 15 Μαρτίου σε κοινοπραξία με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, αναφέρθηκε ο Nick Fretwell, αντιπρόεδρος της Total, αρμόδιος για την περιοχή της Κασπίας και της Νότιας Ευρώπης, μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ.

Ο κ. Fretwell αναφέρθηκε στις προκλήσεις για το οικόπεδο 2 σημειώνοντας ότι «στα θετικά συγκαταλέγονται η σύμπραξη με τα ΕΛΠΕ τα οποία έχουν γνώση και μας άνοιξαν το δρόμο για να δούμε πως λειτουργεί το περιβάλλον. Η συνεργασία με Edison μας δίνει μια καλή εμπειρία στην περιοχή. Θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα για το οικόπεδο 2».

«Ένα ακόμη σκέλος είναι η αποδοχή που υπάρχει για τις λειτουργίες μας στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Fretwell, σχετικά με τη στάση της τοπικής κοινωνίας μπρος στο όλο εγχείρημα. «Χωρίς αποδοχή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το θέμα της έρευνας είναι μεγάλο ζήτημα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και έχουμε συμμετάσχει σε αυτή την κουβέντα. Η Μεσόγειος είναι μια ευαίσθητη περιοχή, πολλές οργανώσεις θέλουν να την προστατεύσουν, είναι σημαντικό να γίνει αυτό για να υπάρχει η τοπική αποδοχή», επεσήμανε.

ιονιοΚάνοντας μια εκτίμηση για μελλοντικές ανακαλύψεις υδρογονανθράκων από το οικόπεδο 2, σημείωσε ότι «δεν είμαστε οι μόνοι οι οποίοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε επιτυχία. Όμως, ακόμη και αν έχουμε καλά αποτελέσματα μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να αναπτυχθούν και να επιβεβαιωθεί η οικονομική βιωσιμότητα. Ο χρόνος είναι χρήμα. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση θα καθυστερήσει όλο το project».

Τέλος, ο κ. Fretwell ανέφερε ότι το κομμάτι της έρευνας είναι μια διαδικασία χρονοβόρα η οποία δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, έχει αβεβαιότητες «και ειδικά στο οικόπεδο 2 όπου δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κ. Κέντζος

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here