Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Γ. Σταθάκης: Στόχος η καθαρή ενέργεια και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών

Γ. Σταθάκης: Στόχος η καθαρή ενέργεια και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών

0

Στην αλλαγή του ενεργειακού συστήματος με στόχο την καθαρή ενέργεια, τη βελτίωση της αποδοτικότητας, την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών και εναλλακτικών καυσίμων αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Από το βήμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία ο κ. Σταθάκης έστειλε μήνυμα για την ανάγκη αλλαγής του ενεργειακού συστήματος.

Όπως είπε η μετάβαση θα είναι σταδιακή και καλά οργανωμένη προκειμένου η αντικατάσταση του άνθρακα από την ηλεκτροπαραγωγή να μην υπονομεύσει την ανάπτυξη.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ενέργειας της Κομισιόν Γεράσιμος Θωμάς τόνισε ότι το καλοκαίρι θα είναι το σημείο καμπής προκειμένου η Ελλάδα να βγει μόνιμα από το περιβάλλον της κρίσης, σημειώνοντας ότι ο τομέας της ενέργειας υπήρξε σημαντικό κομμάτι των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που έχει ξεκινήσει, πρέπει να συνεχιστεί, όπως και να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα της ΔΕΗ και ο υγιής ανταγωνισμός με υγιείς επιχειρήσεις.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να εφαρμοστεί το μοντέλο- στόχος της ΕΕ για την ενέργεια ώστε η αγορά της χώρας και της περιφέρειας να μην είναι απομονωμένη.

«Μαύρη» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ο τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας τονίζοντας ότι αν αφαιρεθούν τα α έκτακτα έσοδα, η επιχείρηση το 2017 ήταν ζημιογόνα.

Τυχόν κατάρρευση της ΔΕΗ, πρόσθεσε, θα παρασύρει την οικονομία και τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή που θα ενδυναμώσει την επιχείρηση και θα φέρει τεχνογνωσία.

Ανταγωνιστικές τιμές για την βιομηχανία, ενίσχυση των ενεργειακών διασυνδέσεων, εξοικονόμηση ενέργειας, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας που παρουσίασε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Σχέδιο για εκσυγχρονισμό του Δημοτικού φωτισμού της Αθήνας με την μέθοδο των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παρουσίασε η αντιδήμαρχος Πρασίνου, αστικής ανθεκτικότητας και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, Ελένη Μυριβήλη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here