Αρχική Περιβάλλον Εκμάθηση κτηνιάτρων να διαχειρίζονται περιστατικά εκβρασμών θαλασσίων θηλαστικών

Εκμάθηση κτηνιάτρων να διαχειρίζονται περιστατικά εκβρασμών θαλασσίων θηλαστικών

0
κτηνιάτρων
Διαφήμιση

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο  “CETUS Rescue Vet”, που απευθύνθηκε σε κτηνιάτρους από όλη την Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευσή τους στη παροχή πρώτων βοηθειών σε κητώδη (δελφίνια, φάλαινες) και φώκιες  τα οποία προσαράζουν στις ελληνικές ακτές, διοργανώθηκε το πρώτο στην Ελλάδα Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαχείρισης Περιστατικών Εκβρασμών Θαλασσίων Θηλαστικών.

Το σεμινάριο έγινε από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών-ΑΡΙΩΝ» και το Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν με πρακτική εξάσκηση 40 κτηνίατροι από όλη την Ελλάδα, από ειδικούς επιστήμονες, διεθνούς φήμης από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Οι κτηνίατροι που εκπαιδεύτηκαν θα αποτελέσουν το βασικό κορμό του Δικτύου Κτηνιάτρων ΑΡΙΩΝ, το οποίο λειτουργεί  στην Ελλάδα από το 2002 με πάνω απο 110 μέλη, με σκοπό την περίθαλψη και επανένταξη των κητωδών, όπως και για τη συλλογή στοιχείων που θα φωτίσουν τα αίτια εκβρασμών καθώς και άγνωστες, μέχρι σήμερα, πτυχές της συμπεριφοράς τους.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τις οργανώσεις “Αρίων”-Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών” και “Πελαργός”, υποστηρίζεται οικονομικά από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Μέτρου: “Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες” και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Golden Coast Hotel & Bungalows, στην Παραλία  Μαραθώνος, Αττικής.

Ο “Αρίων”-Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών” (www.arion.org.gr) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που αποστολή του είναι να συμβάλει στην παγκόσμια κατανόηση και προστασία της υγείας των θαλάσσιων θηλαστικών (κητώδη) και των ωκεανών με επίκεντρο τη διάσωση και περίθαλψη θαλάσσιων θηλαστικών, την αξιολόγηση των αιτιών θανάτου και την προσανατολισμένη έρευνα και εκπαίδευση.

Ο “Πελαργός” είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε προ επταετίας με κύριο στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, μέσα από την υλοποίηση αποτελεσματικών δράσεων, πάντα σε συνεργασία με κορυφαίους παράγοντες του περιβαλλοντικού χώρου.

Στις δράσεις αυτού του τύπου συμπεριλαμβάνεται και η σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις απειλές που αντιμετωπίζει η άγρια πανίδα στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠώς η χρήση του Bitcoin απειλεί τους στόχους κατά της κλιματικής αλλαγής
Επόμενο άρθροΔημιουργείται ευρωπαϊκός μηχανισμός βοήθειας για μεγάλες καταστροφές