Αρχική Υγεία - Διατροφή 4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη

4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη

0
Σακχαρώδους Διαβήτη
Διαφήμιση

«Με Οδηγό τον Διαβήτη» ανοίγει πανιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ταξιδεύει στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, η Α.Μ.Κ.Ε.

Το φετινό μήνυμα της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι,  «Ρύθμισε τον Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου» και έχει ως στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους ακριτικών νησιών του Αιγαίου για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη καθώς και να διαγνώσει περιστατικά τα οποία μέχρι σήμερα έχουν μείνει αδιάγνωστα, μέσω των δωρεάν εξετάσεων, των ομιλιών και των δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν.

Από τις 12 Μαΐου έως και τις 18 Μαΐου 2018 το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Εκστρατείας θα ταξιδέψει με Ιστιοπλοϊκό Σκάφος  και θα «δέσει» στα λιμάνιατης Αμοργού (12/05), της Δονούσας (13/05), της Σχοινούσας (14/05), της Ηρακλειάς (14/05), της Ίου (15/05), της Κιμώλου (16/05), της Σίφνου (17/05) και της Σερίφου (18/05).

Οι κάτοικοι των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Ελέγχου Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης, υπό την εποπτεία Διαβητολόγου, Καρδιολόγου, Κοινωνιολόγου και Επισκέπτη Υγείας.

Οι Ιατροί που θα συμμετέχουν στην 4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι :

κύριος Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής & Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ General

κυρία Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας

κος Πολυχρόνης Γ. Παρασκευάς, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Διαβήτη

Η 4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται με την Χορηγία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, της BOEHRINGER–INGELHEIM, της EURODIETMED, την Υποστήριξη της ASCENSIA, της INTERAMERICAN και της BLUE STAR FERRIES στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Διαφήμιση