Αρχική Ευζωία Παραστάσεις της “Αντιγόνης” του Σοφοκλέους στα αρχαία ελληνικά!

Παραστάσεις της “Αντιγόνης” του Σοφοκλέους στα αρχαία ελληνικά!

0
antigoni (3)

Η ομάδα μελέτης αρχαίου δράματος “ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ” παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 12.00 π.μ. την «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους στα αρχαία ελληνικά, στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Η απόδοση διαλογικών και λυρικών μερών με προσωδιακό λόγο και μουσική συνοδεία της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αρχαία ελληνικά, νέα ελληνικά και στα αγγλικά και αποτελεί μια ολοκληρωμένη νέα πρόταση παρουσίασης του αρχαίου δράματος, όπου η μουσικότητα του λόγου αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μέσω του ρυθμού και της μελωδίας του αρχαίου κειμένου.

antigoni

Κύριος άξονας της θεατρικής έρευνας και εργασίας της Ευαγγελίας Θαλασσινής, σκηνοθέτιδας και ηθοποιού, είναι η παραστατικότητα του αρχαίου κειμένου με άξονα  τον προσωδιακό ρυθμό του πρωτότυπου (εναλλαγή βραχέων και μακρών συλλαβών), σύμφωνα με το μετρικό υπόμνημα αξιόπιστων φιλολόγων και η παρουσίαση του αρχαίου δράματος με βάση το τρίπτυχο λόγος-μουσική-κίνηση.

antigoni (1)

Η μουσική σύνθεση της παράστασης για την απόδοση των λυρικών μερών (χορικά, κομμός) βασίστηκε σε αρμονίες αρχαιοελληνικής μουσικής στις οποίες ο Σοφοκλής συνέθετε τη μουσική των έργων του.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, βρίσκεται επί της Πινδάρου 6 και Ακαδημίας στο Κολωνάκι

Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 10 ευρώ (απαιτείται η κράτηση εισιτηρίου).

antigoni (2)

Για περισσότερες πληροφορίες: http://kotsanas.com/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here