Αρχική Ευζωία Διεθνές Συνέδριο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο...

Διεθνές Συνέδριο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Λήμνο

0
limno
Διαφήμιση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και  ειδικότερα από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου, το 2018 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί της Λήμνου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί και Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Lemnos Island, Armistice of Mudros and the End of WW1: History and Legacies», στις 25-30 Μαΐου 2018.

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις αυτές είναι μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία της Λήμνου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και εθνικής εμβέλειας για την Ελλάδα, η οποία θα αναδειχθεί, καθώς όλες οι δράσεις έχουν διεθνή χαρακτήρα

Στο συνέδριο μια μεγάλη ομάδα από ομιλητές, ιστορικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, ειδικούς αναλυτές γνώμης καθώς και επιχειρηματίες θα μιλήσουν την ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της υπογραφής της Συνθήκης του Μούδρου, αλλά και για την χρήση της ιστορικής κληρονομιάς ως πόρος ανάπτυξης ενός τόπου.

Κύριος καλεσμένος του συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Για την σημασία του συνεδρίου μίλησαν στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), όπου έγινε η παρουσίαση του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φίλων ΑNΖAK Λήμνου, Στέλιος Μάντζαρης , ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού ταξίαρχος Ν.Δελατόλας, η Ζωζώ Λιδωρίκη, αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητητρίου και ο Αλ. Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Γιώργος Πάλλης και Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπαρχηγός του ΓΓΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας αντιπτέραρχος ε.α. Γρ. Πρεζεράκος, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Ισμήνη Α. Κριάρη, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου αντιναύαρχος ε.α. Αθ. Παναγόπουλος, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων της Λήμνου και άλλοι.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Άμυνας και Ναυτιλίας και του ΕΟΤ, ενώ συνδιοργανωτές είναι η διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΓΕΣ/ ΔΙΣ), η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Λήμνου, και ο Σύλλογος «Φίλοι των ΑΝΖΑΚ από την Λήμνο».

Διαφήμιση