Αρχική Ευζωία Τα ΕΛΤΑ τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

Τα ΕΛΤΑ τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

0
ελτα (1)
Διαφήμιση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν, για πρώτη φορά, Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Η Σειρά με τίτλο « 8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών» κυκλοφορεί σήμερα 8 Μαρτίου 2018 και η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στις 13:00 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8 στην  Αθήνα) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί, στον ίδιο χώρο, ταχυδρομική θυρίδα για τη σφράγιση με τη Σφραγίδα πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας της Σειράς.

Η καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα και εδράζεται στους αγώνες  των γυναικών για τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων, καλύτερων συνθηκών εργασίας και του δικαιώματος της ψήφου.

ελτα (2)

Στις 8 του Μάρτη κάθε έτους, τιμώντας τις κατακτήσεις των γυναικών ανά τον κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και να αιτούμαστε την εξυγίανση των σχέσεων φύλου, όπως αυτές προκύπτουν από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πρότεινε προς τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία τη δημιουργία Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων, η οποία εκδίδεται και κυκλοφορεί για πρώτη φορά με θέμα:  «8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών», αποστέλλοντας το ηχηρό μήνυμα υπέρ των ίσων δικαιωμάτων των γυναικών σε όλους τους τομείς και της εφαρμογής της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι στόχοι της Γενικής Γραμματέας Ισότητας Φύλων για το 2018-2020
Επόμενο άρθροΕκτός των εξειδικευμένων στις νέες τεχνολογίες μένουν οι γυναίκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ