Αρχική Επιχειρείν Τα ΕΛΤΑ μαθαίνουν στους μαθητές την αξία των ταχυδρομικών υπηρεσιών

Τα ΕΛΤΑ μαθαίνουν στους μαθητές την αξία των ταχυδρομικών υπηρεσιών

0
ΕΛΤΑ (1)
Διαφήμιση

Ορισμένες από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους μικρούς μαθητές παρουσίασαν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλης Μαγκλάρας και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων κα Ευφροσύνη Σταυράκη,  πραγματοποίησαν επίσκεψη σε δυο Δημοτικά Σχολεία της Αττικής

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να παρουσιάσουν ορισμένες από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους μικρούς μαθητές και να τους προσφέρουν συμβολικά δώρα.

Επισκέφθηκαν το American Community School στο Χαλάνδρι και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου όπου παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές τα δυο βασικότερα προϊόντα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα και την καρτ ποστάλ, δίνοντας έμφαση στην πολιτισμική τους αξία, στο ρόλο τους και στη διαχρονικότητά τους.

ΕΛΤΑ (2)

Ανέδειξαν στους μικρούς μαθητές το γεγονός ότι, παρ’ όλη την τεχνολογική εξέλιξη, το γράψιμο μιας επιστολής αποτελεί και σήμερα πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας, που προάγει την δημιουργικότητα του ατόμου και τη νοητική του εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, προσφέρθηκαν στους μικρούς μαθητές συμβολικά δώρα εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Το κάθε δώρο συμπεριελάμβανε και φιλοτελικά προϊόντα, φέρνοντας έτσι σε επαφή τους μαθητές με  τον Φιλοτελισμό, με την αναζήτηση και  τη συλλογή γραμματοσήμων από διάφορες Σειρές ή ακόμα και χώρες.

Παράλληλα, αναδεικνύει τη συλλεκτική και την παιδευτική αξία του φιλοτελισμού, αλλά και την αξία που ο φιλοτελισμός έχει προσδώσει ιστορικά στην ενθάρρυνση της αλληλογραφίας μεταξύ ανθρώπων από διάφορα μέρη του πλανήτη.

ΕΛΤΑ

Επισημαίνεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Φιλοτελικό Μουσείο αποτελούν εποπτευόμενους Φορείς του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

Διαφήμιση