Αρχική Υγεία - Διατροφή ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και ATTICA FINANCE στηρίζουν τους Έλληνες εξαγωγείς τροφίμων

ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και ATTICA FINANCE στηρίζουν τους Έλληνες εξαγωγείς τροφίμων

0
ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και ATTICA FINANCE

Η πολυετής προσπάθεια του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ να στηρίξει τους Έλληνες εξαγωγείς τροφίμων συναντάται με τα επενδυτικά σχέδια της Attica Finance για την ανάπτυξη των ελληνικών εταιρειών τροφίμων.

Ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και η ATTICA FINANCE ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία με την ίδρυση κοινής εταιρείας για την ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών τροφίμων και ποτών με εξαγωγική δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Νέα δεκαετία επιχειρηματικής ανάπτυξης του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo 2018.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο κ. Γιάννη Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον και την πρόθεση της κυβέρνησης να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης των ελληνικών προϊόντων διατροφής.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Χαράλαμπος Γκότσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Αριστοτέλης Καρβέλλας και την Attica Finance ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας. Την ημερίδα παρακολούθησαν Έλληνες παραγωγοί-εξαγωγείς, Έλληνες του Εξωτερικού- εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, επιχειρηματίες και οικονομικοί παράγοντες της χώρας.

Το πλαίσιο της Συμφωνίας

Η κοινή εταιρεία θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τη συσσωρευμένη εμπειρία των δύο μερών με σκοπό τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης επενδυτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η αξία της συμφωνίας

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία και προβολή της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here