Αρχική Ευζωία Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας συμμετέχει στο Open House 2018

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας συμμετέχει στο Open House 2018

0
Open House 2018
Διαφήμιση

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά συγκαταλέγεται στα κτίρια της Αθήνας με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία που είναι επισκέψιμα από το κοινό στη διάρκεια του OPEN HOUSE Athens, της αρχιτεκτονικής γιορτής της πόλης που εκτυλίσσεται το διήμερο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου.

Η δράση Open House προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει τα σημαντικά ιδιωτικά και δημόσια κτίρια της πόλης του, να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά που στεγάζεται στο εντυπωσιακό αρ νουβό κτίριο της οδού Πινδάρου 6, στο Κολωνάκι, και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πρωτεύουσας, καθώς υπήρξε η κατοικία της Ασπασίας Μάνου, συζύγου του βασιλιά Αλέξανδρου Α’.

Διατηρείται σε άριστη κατάσταση και οι επισκέπτες του θα πληροφορηθούν την αρχιτεκτονική και κοινωνική του διαδρομή στον χρόνο, αλλά και τη σημερινή του χρήση ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα Μουσεία της Αθήνας, από έμπειρους ξεναγούς-εθελοντές μέσα από αφηγήσεις, αναπαραστάσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η προσέλευση είναι ανοιχτή και δεν απαιτείται κράτηση. Οι ώρες επίσκεψης το Σάββατο και την Κυριακή είναι από 13.00 – 17.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ξεναγούνται σε ομάδες των 12 ατόμων, ενώ το Μουσείο συμμετέχει παράλληλα και στο πρωτότυπο παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού» Open Hunt.

Μουσείο Αρχ. Ελλ. Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Διαφήμιση