Αρχική Επιχειρείν Η Energean στηρίζει την διοργάνωση του 4ου Μαραθώνιου Ολυμπίας

Η Energean στηρίζει την διοργάνωση του 4ου Μαραθώνιου Ολυμπίας

0
4os marathonios olympias
Διαφήμιση

Η Energean (LSE: ENOG) στηρίζει ως Μέγας Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έπειτα από την υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ολυμπίας και των εκδηλώσεων.

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας είναι αφιερωμένος στον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που ολοκλήρωσε την απόσταση του Μαραθώνιου, τον Χαρίλαο Βασιλάκο, ο οποίος ήταν επιπλέον και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Στήριξη και στον Σύλλογο Παρσπληγικών

Πρόκειται για την 4η συνεχόμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ολυμπίας, στο πλαίσιο της οποίας, η Energean επέλεξε να υποστηρίξει και το Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο οποίος διακρίνεται και για την αξιοσημείωτη κοινωνική του προσφορά.

Η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean δήλωσε σχετικά:

«Στηρίζουμε τον Μαραθώνιο Ολυμπίας, καθώς συνδέει τη γενέτειρα του ολυμπιακού ιδεώδους με το αγώνισμα του Μαραθωνίου και τους ιστορικούς του συμβολισμούς.

Στηρίζουμε αλλά και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις καθώς θεωρούμε ότι αυτές αναδεικνύουν την πολιτιστική και τουριστική φυσιογνωμία της Ηλείας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδος, μιας περιοχής η οποία έχει ως βασική πύλη εισόδου το Κατάκολο Ηλείας, όπου η εταιρεία μας διαθέτει άδεια εκμετάλλευσης κοιτάσματος υδρογονανθράκων.

Η απόφασή μας να υποστηρίξουμε, με αφορμή τη διοργάνωση, και τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού, απορρέει από την στρατηγική μας για αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, εντάσσεται στην φιλοσοφία μας να αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και να ικανοποιούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ανάγκες που εκείνες αντιμετωπίζουν».

Την Energean θα εκπροσωπήσουν είκοσι συμμετέχοντες από τα γραφεία του Λονδίνου και της Αθήνας, τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου Καβάλας, καθώς και από το γραφείο της Αιγύπτου.

Για κάθε έναν εκπρόσωπό της που τερματίζει στον δρόμο επιλογής του, η εταιρεία έχει ορίσει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα αποδοθεί στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι δρομείς του 4ου Μαραθωνίου (της κλασικής διαδρομής των 42,195 χλμ. και του ημιμαραθωνίου των 21,0975 χλμ.) θα τερματίσουν στο ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, διασχίζοντας τον περιμετρικό δρόμο και διανύοντας τα τελευταία μέτρα παράλληλα του Αρχαίου Σταδίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 30 Μαρτίου ως και την Κυριακή 1η Απριλίου με την υποστήριξη των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Πύργου.

Διαφήμιση