Αρχική Ευζωία Αλλάζουν οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή – Μπαίνει η θερινή ώρα

Αλλάζουν οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή – Μπαίνει η θερινή ώρα

0
αλλαγή ώρας

Τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά θα πρέπει να βάλουμε την Κυριακή το πρωί, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα. Όταν δηλαδή το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00.

Όπως κάθε χρόνο η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, οπότε φέτος, η αλλαγή πραγματοποιείται στις 25η Μαρτίου.

Το χειμώνα, η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος, η αλλαγή ώρας σε χειμερινή θα γίνει την Κυριακή 28η Οκτωβρίου.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  υποχρεώνει όλα τα κράτη – μέλη να την τηρήσουν με νόμο. Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά, μια ιδέα που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα!

Το 1973, ωστόσο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την Ευρώπη, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών, συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here