Αρχική Περιβάλλον Δέκα εκχιονιστικά από τον TAP στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής...

Δέκα εκχιονιστικά από τον TAP στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας

0
tap dorean oximata koinis ofeleias (3)
Διαφήμιση

Με δέκα εκχιονιστικά οχήματα ενισχύθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG). Πρόκειται για μια ακόμη  κοινωνική προσφορά του TAP, στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος Δωρεάς Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» που η εταιρεία υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017, εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος, εντάσσεται στις εθελοντικές Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις του ΤΑΡ, κι επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περιβαλλοντική διαχείριση.

tap dorean oximata koinis ofeleias (2)

Είναι μάλιστα ένα από τα εκτενέστερα προγράμματα κοινωνικής ευαισθησίας που ο ΤΑΡ πραγματοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων κατά μήκος της όδευσής του, καθώς η συνολική επένδυση ξεπερνά τα €10 εκατ. για 90 περίπου οχήματα κοινής ωφέλειας: ασθενοφόρα, απορριματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά οχήματα, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας. Καθένα από αυτά εξυπηρετεί συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και ανταποκρίνεται σε σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν στον ΤΑΡ οι φορείς και εκπρόσωποι των κοινωνιών αυτών.

Τα  εκχιονιστικά που προσφέρθηκαν στις δύο Περιφέρειες είναι οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εκτός από τον εκχιονιστικό μηχανισμό και τις αλατιέρες, συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος. Κατά συνέπεια, αναμένεται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες των Περιφερειών σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό χιονιού και πάγου το χειμώνα, καθώς και τη συντήρηση δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα έξι οχήματα για λογαριασμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης παρέλαβε στα τέλη του 2017 ο αρμόδιος Περιφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος, που τόνισε –μεταξύ άλλων– στην σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής:

«Το τελευταίο διάστημα υλοποιείται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ένα έργο ενεργειακής υποδομής διεθνούς σημασίας. Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει ιδιαίτερα το γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής μας, παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στις τοπικές μας κοινωνίες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραλαμβάνει από τον ΤΑΡ έξι εκχιονιστικά οχήματα. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειάς μας, συνδράμοντας το έργο των υπηρεσιών μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες».

tap dorean oximata koinis ofeleias

Κατά την παραλαβή των υπόλοιπων τεσσάρων εκχιονιστικών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του αγωγού ΤΑΡ σε πολλά επίπεδα, σημειώνοντας:

«Οι κινήσεις αυτές όχι μόνο ενδυναμώνουν τις συνέργειες, αλλά δίνουν και μια προοπτική. Ο αγωγός πρέπει να γίνει αγωγός φιλίας και συνεργασίας». 

Τους δύο Περιφερειάρχες ευχαρίστησαν εκ μέρους του ΤΑΡ οι υπεύθυνοι Τοπικών Κοινωνιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, Σπύρος Νάκος και Μιχάλης Γκοσλιόπουλος αντίστοιχα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή τους για την ταχεία υλοποίηση ενός έργου που θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Διαφήμιση