Αρχική Ευζωία ΑΡΧΕΛΩΝ: Οι «Ιστορίες του 2017» που συγκίνησαν

ΑΡΧΕΛΩΝ: Οι «Ιστορίες του 2017» που συγκίνησαν

0
ΑΡΧΕΛΩΝ (3)
Διαφήμιση

Στην αίθουσα του Impact Hub Athens όπου φιλοξενήθηκε η ετήσια παρουσίαση προγραμμάτων του ΑΡΧΕΛΩΝ, μπορούσε κανείς να εντοπίσει πρόσωπα γνώριμα, αλλά και πρόσωπα νέα, όλων των ηλικιών που ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η έναρξη της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θωμά Αράπη, ο οποίος έδωσε μια ομιλία λίγο διαφορετική από ότι θα περίμενε κανείς, εκφράζοντας προβληματισμούς αλλά και προσωπικές σκέψεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τη θέση του ΑΡΧΕΛΩΝ μέσα σε αυτά.

ΑΡΧΕΛΩΝ

Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του Συλλόγου μαζί με κάποιους αξιόλογους εθελοντές εξιστόρησαν με πολύ εκφραστικό και ανθρώπινο τρόπο τις πιο σημαντικές τους εμπειρίες αλλά και επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε.

Φυσικά το κοινό δεν έμεινε ασυγκίνητο από τις χελωνο-ιστορίες που άκουσε, οι οποίες έδωσαν μια νότα «καλοκαιριού» στην ατμόσφαιρα του χώρου.

Κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου διαλείμματος που ακολούθησε, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περιπλανηθεί στο χώρο, να συνομιλήσει με τους παραβρισκόμενους και να ενημερωθεί από τα αναρτημένα πόστερ με τα στατιστικά στοιχεία του κάθε προγράμματος για το 2017.

ΑΡΧΕΛΩΝ (1)

Την πιο σημαντική στιγμή της βραδιάς, και πιστεύουμε πως όλοι θα συμφωνήσουν, αποτέλεσε η βράβευση 10 ξεχωριστών εθελοντών (Μπάμπης Πέτρου, Δημήτρης Κόκλας, Μιχάλης Μωραίτης, Ιουλία Γουτζαγεωργίου, Νίκος Τσικούδης, Νίκος Τζώρτζης, Θωμαής Καζάκου, Νατάσσα Κερμαιδά, Δανάη Κοντού, Παναγιώτης Διαμάντης), που προσέφεραν και συνεχίζουν και προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για το κοινό μας σκοπό: την περίθαλψη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και την υποστήριξη του έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ.

ΑΡΧΕΛΩΝ (2)

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε από τον Πρόεδρο του ΑΡΧΕΛΩΝ μαζί με τον Ιδρυτή του, Δημήτρη Μαργαριτούλη, τα πεντανόστιμα εδέσματα του μπουφέ και ένα «ΚΛΙΚ» έκπληξη από το drone που φωτογράφισε τα όμορφα χαμόγελα όλων των παραβρισκόμενων, έκλεισαν τη βραδιά με το πιο ευχάριστο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα drones χρησιμοποιούνται στα προγράμματα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του προγράμματος LIFE EUROTURTLES, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και μας έδωσε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα ένα σημαντικό αριθμό φωλιών σε περιοχές όπου η παρουσία του Συλλόγου ήταν μέχρι πέρσι λιγότερο συχνή.

Διαφήμιση