Αρχική Καταστροφές Το Περού πέρασε νομοθεσία που πλήττει το δάσος του Αμαζονίου

Το Περού πέρασε νομοθεσία που πλήττει το δάσος του Αμαζονίου

0
Amazon (2)
Διαφήμιση

Μέρος του τροπικού δάσους του Αμαζονίου του Περού θα μπορούσε να απειληθεί εξαιτίας ενός πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, που επιτρέπει την κατασκευή δρόμων στον Πούρου, μια περιφέρεια, την οποία ο Guardian περιγράφει ως την πιο απομακρυσμένη και παρθενική περιοχή της χώρας. Αποτελείται επίσης από απομονωμένες ομάδες ιθαγενών.

Amazon (3)

Ο νόμος κηρύσσει την κατασκευή δρόμων στις παραμεθόριες περιοχές ως “εθνική προτεραιότητα και ενδιαφέρον”. Η περιοχή περιλαμβάνει τέσσερα εθνικά πάρκα και μπορεί να επηρεάσει τόσο το δάσος του Αμαζονίου, όσο και τους αυτόχθονες κατοίκους που βρίσκονται σε εθελούσια απομόνωση.

Amazon (4)

Ο Lizardo Cauper, επικεφαλής της Aidesep, μιας περιφερειακής οργάνωσης για τα δικαιώματα των Περουβιανών, δήλωσε: “Τα έργα αυτά δεν ωφελούν τους ιθαγενείς. Πρόκειται για μια περιοχή με απομονωμένους ανθρώπους που είναι εξαιρετικά ευάλωτοι. Οι δρόμοι θα φέρνουν τους ξένους θα μας πάρουν την ξυλεία μας, καθώς και τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών και τους παράνομους ανθρακωρύχους ».

Amazon (1)

Ο νόμος αντιβαίνει στις πολλαπλές διεθνείς δεσμεύσεις του Περού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την αλλαγή του κλίματος και το εμπόριο. Η Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Διερεύνησης της Περιφέρειας Περού Julia Urrunaga δήλωσε ότι ο νέος νόμος αντιφάσκει με μια δικαστική απόφαση που κηρύσσει την προστασία του δάσους από παρεμβάσεις λόγω εθνικού συμφερόντος του Περού.

 

Διαφήμιση