Αρχική Περιβάλλον Επιστρέφουν οι λύκοι στην Ευρώπη μετά από έναν αιώνα!

Επιστρέφουν οι λύκοι στην Ευρώπη μετά από έναν αιώνα!

0
wolf (1)
Διαφήμιση

Ένας θηλυκός λύκος αρχικά από την Ανατολική Γερμανία ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη για να φτάσει στο Βέλγιο, σηματοδοτώντας την πρώτη εμφάνιση λύκου στη χώρα μετά από  τουλάχιστον 100 χρόνια.

Οι αγρότες στην ολλανδόφωνη περιοχή της Φλάνδρας του Βελγίου ενημερώθηκαν για την παρουσία της Naya, αφού σκότωσε δύο πρόβατα στην πόλη Meerhout.

wolf (2)

Βέβαια είναι απίθανο να είναι ενθουσιασμένοι με το περιπετειώδες πνεύμα της Naya, η άφιξή της οποίας είναι παρόλα αυτά ένα εμπνευσμένο γεγονός για μια ήπειρο που εδώ και πολύ καιρό κυνηγούσε τους περισσότερους λύκους της  και τους είχε οδηγήσει στην εξαφάνιση.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι λύκοι επιστρέφουν επίσημα πια σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το ηλικίας της Naya είναι γνωστή εξαιτίας της συσκευής παρακολούθησης από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης όταν ήταν έξι μηνών. Σήμερα είναι σχεδόν δύο ετών.

Μέχρι το περασμένο φθινόπωρο ζούσε μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου…ξαφνικά απέκτησε το “όνειρο” να ταξιδεύει στην Ευρώπη, αρχίζοντας από τις Κάτω Χώρες πριν φτάσει στο Βέλγιο.

wolf (3)

“Πέρασε από τέσσερα ή πέντε φυσικά πάρκα στην Ολλανδία, αλλά τα άφησε όλα μετά από μία ή δύο μέρες που έδειχνε ότι ψάχνει κάτι άλλο”, δήλωσε στον Guardian ο Hugh Jansman, ερευνητής του Πανεπιστημίου Wageningen και ερευνητικού κέντρου.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τη συσκευή παρακολούθησης δείχνουν ότι η Naya κάλυψε 30 με 70 χιλιόμετρα τη νύχτα. “Παρακολούθησα τα μέρη όπου έμεινε”, δήλωσε ο Jansman. “Ένα πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει αποφύγει πλήρως τους ανθρώπους”.

wolf (4)

“Η Naya αποτελεί μέρος μιας ευημερούσας κίνησης των Ευρωπαίων λύκων που επιστρέφουν για να ζήσουν στα πρώην ενδιαιτήματά τους.

“Οι αγροτικές περιοχές εγκαταλείπονται από τους ανθρώπους, έτσι ξαναβρίσκονται ξανά, αφήνοντας αρκετό χώρο για τα σαρκοφάγα. Η ύπαιθρος εγκαταλείπεται από νέους που μετακινούνται στις πόλεις”, δήλωσε ο Jansman.

Διαφήμιση