Αρχική Καταστροφές Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

0
Πηγή: National Geographic
Διαφήμιση

Σαφή προειδοποίηση στέλνει έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τονίζοντας ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η πιο πιθανή και σοβαρότερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα το 2018.

Το 2018 θα χαρακτηριστεί από αυξημένους πολιτικούς κινδύνους, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ μεγάλων δυνάμεων και από την αποτυχία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κάθε χρόνο, η έκθεση εξετάζει μια ομάδα 1000 εμπειρογνωμόνων και υπεύθυνων λήψης αποφάσεων σχετικά με τους κυριότερους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος τους επόμενους μήνες.

Η έκθεση αξιολογεί τη σοβαρότητα κάθε παγκόσμιου κινδύνου ανάλογα με την πιθανότητα και τις πιθανές επιπτώσεις. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι φυσικές καταστροφές βαθμολογούνται με τον ανώτατο βαθμό και στις δύο κατηγορίες.

Άλλες απειλές είναι πιο πιθανό να γίνουν πραγματικότητα, αλλά οι επιπτώσεις τους αναμένεται να είναι περιορισμένες.

Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια των δεκατριών ετών που εκδίδεται η έκθεση, και οι καταστροφικοί τυφώνες, ακραίες θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις του 2017 συνέβαλαν στην εξέχουσα θέση τους το 2018.

Αν και η έκθεση καταγράφει περισσότερο αντιλήψεις αντί να προσφέρει προβλέψεις βάσει επιστημονικών μοντέλων, αναμένεται να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις το 2018.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Διαφήμιση