Αρχική Ευζωία Γιουβέτσι γαρίδας με τζίντζερ και Κροκέτα τραχανά με μπέικον…δυο μοναδικές συνταγές από...

Γιουβέτσι γαρίδας με τζίντζερ και Κροκέτα τραχανά με μπέικον…δυο μοναδικές συνταγές από την Σεφ Έλσα Νίκα

0
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΕΛΣΑ
Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις δυο εκπληκτικές συνταγές με τις λαχταριστές και μοναδικές γεύσεις της γνωστής σεφ Έλσας Νίκα!

Γιουβέτσι γαρίδας με τζίντζερ

Υλικά για το ζωμό

Κελύφη και κεφάλια από τις γαρίδες μας

1 Καρότο

1 κρεμμύδι ξερό

2 φύλλα δάφνη

2-3 μπαχάρια

Πιπέρι μαύρο σε κόκκους

1 σφηνάκι ούζο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά σούπας πάστα τομάτας

3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση για το ζωμό

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στην συνέχεια το καρότο κομμένο στα τρία, το κρεμμύδι κομμένο στα 4 και όλα τα κελύφη και τα κεφάλια από της γαρίδες μας ανακατεύοντας.

Αφού πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το ούζο και προσεχτικά το ανάβουμε με φωτιά για να φύγει η περιττή αλκοόλη. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και 2 ποτήρια μεγάλα νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ ώρα.

Τέλος περνάμε ελαφρώς από το μπλέντερ όλο το ζωμό και στην συνέχεια το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Υλικά για το γιουβέτσι

200 γρ. κριθαράκι

30γρ τριμμένο τζίντζερ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300γρ γαρίδες καθαρισμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λαίμ

8-10 τοματίνια κομμένα στα 2

Αλάτι Πιπέρι

40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση για το γιουβέτσι γαρίδας

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε το κριθαράκι μας και το βράζουμε για 7 λεπτά . Κατόπιν το σουρώνουμε και κρυώνουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο , το τζίντζερ και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε καλά.

Σβήνουμε με το χυμό από λάιμ και προσθέτουμε το κριθαράκι μας που είχαμε βράσει ελαφρός. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο λίγο το ζωμό από τις γαρίδες που είχαμε φτιάξει ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι μας, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια το σχοινόπρασο και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Κροκέτα τραχανά με μπέικον

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΕΛΣΑ

Υλικά

200γρ γλυκό τραχανά

2 μεγάλα ποτήρια νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό κότας

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

2 σφηνάκια κρασί λευκό

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

150γρ παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι Πιπέρι

Για το πανάρισμα: αυγό και αλεύρι

Για το σερβίρισμα: μπέικον και μουστάρδα

Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και στην συνέχεια το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τον τραχανά, το ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά.

Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά του και ο τραχανάς είναι έτοιμος, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Απλώνουμε όλο το μίγμα μας σε ένα ταψί με αντιπολιτικό χαρτί και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.

Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια τις επιλογής μας το περνάμε από αυγό και αλεύρι και το τηγανίζουμε για 2’-3’ από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με μπέικον και μουστάρδα

ELSA NIKA
Η σεφ Έλσα Νίκα
Διαφήμιση