Αρχική Επιστήμη Τα πουλιά τραγουδιών αποκαλύπτουν το μυστικό για το πώς τα μωρά μαθαίνουν...

Τα πουλιά τραγουδιών αποκαλύπτουν το μυστικό για το πώς τα μωρά μαθαίνουν να μιλούν

0
Διαφήμιση

Η εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν περίπλοκες συμπεριφορές, όπως ο λόγος, μπορεί να βρεθεί σε μια νέα μελέτη των πτηνών από επιστήμονες του USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences.

“Μια υπόθεση που εξηγεί την ανάπτυξη της ομιλίας είναι ότι ο ήχος κάθε λέξης δημιουργεί μνήμη ή πρότυπο στον εγκέφαλο”, λέει η Sarah Bottjer, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών και ψυχολογίας στο USC Dornsife College και συγγραφέας της μελέτης. “Αυτό το πρότυπο γίνεται η εσωτερική καταγραφή ενός μωρού που το χρησιμοποιεί, ως στόχο του, να πει τη λέξη.”

songbird (1).jpg

Όταν προσπαθεί να πει μια λέξη, ο εγκέφαλος ενός μωρού μπορεί να συγκρίνει τον ήχο που εκφράζει με το πρότυπο του εγκεφάλου εκείνης της λέξης. Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης μπορεί να μεταδοθεί σε νευρικά κυκλώματα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κινητικών εντολών (κίνηση στο στόμα και αναπνοή) για την παραγωγή ήχου.

Όταν ο ήχος είναι ένας αγώνας, το νευρικό κύκλωμα για να κάνει αυτόν τον ήχο ενισχύεται. Όταν δεν είναι, αναγνωρίζεται ως ένα σφάλμα που αντιστοιχεί σε μια προσπάθεια να διορθωθεί το νευρικό κύκλωμα.


“Τα πουλιά προσφέρουν ένα ισχυρό πειραματικό μοντέλο για τη μελέτη των νευρωνικών μηχανισμών που βασίζονται στην εκμάθηση των δεξιοτήτων, καθώς μπορούμε να εμφυτεύσουμε ηλεκτρόδια στους εγκεφάλους τους και να καταγράψουμε τη δραστηριότητα των νευρώνων σε νεαρά άτομα καθώς παράγουν ήχους. Μια νευρωνική δραστηριότητα καθώς η μάθηση εξελίσσεται. “

Οι εγκέφαλοι των πτηνών προσφέρουν βασικές γνώσεις για τη μάθηση

Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό eLife στις 19 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτουν τι συμβαίνει σε συγκεκριμένα νευρικά κυκλώματα όταν κάνουν φωνητικούς ήχους.

Οι ερευνητές κατέγραψαν νευρώνες σε ένα ξεχωριστό τμήμα του εγκεφάλου τους, ένα μέρος του φλοιού που είναι διασυνδεδεμένο με τα βασικά γάγγλια, που βρίσκονται στο κέντρο του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν τα πουλιά παρήγαγαν ήχους που μιμούνταν τους ήχους που είχαν απομνημονεύσει, παρατηρήθηκε αύξηση της δραστηριότητας σε ορισμένους νευρώνες μέσα σε αυτό το κύκλωμα των φλεβοκομβικών βασγγίων και μείωση της δραστηριότητας σε άλλους.

songbird (5).jpg

“Το εύρημα είναι συναρπαστικό”, λέει ο Bottjer, “γιατί παρέχει ένα σπάνιο παράδειγμα αλλαγών στη νευρωνική δραστηριότητα που αντιστοιχούν σε προσπάθειες συμπεριφοράς για να πετύχουν έναν στόχο, στην περίπτωση αυτή να παράγουν φωνητικές ενέργειες που μιμούνται τη μνήμη ενός ήχου. Προσφέρουν βασική γνώση στη διαδικασία εκμάθησης του εγκεφάλου. “

Διαφήμιση