Αρχική Επιχειρείν Πως αποτυπώνει η κυβερνηση «τοποθετήσεις» των Αμερικανών

Πως αποτυπώνει η κυβερνηση «τοποθετήσεις» των Αμερικανών

0
Διαφήμιση

Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον αμερικάνικων εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα στους τομείς της Ενέργειας και της διαμετακόμισής της, αποτύπωσε στην ομιλία του τη Δευτέρα στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (και) ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Οπως είπε, οι εταιρίες Cheniere Energy και Inc.-Gaslog Ltd δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τη δημιουργία Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η Gaslog Ltd έχει ήδη επενδύσει στην Gastrade, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, έργο κοινοτικού ενδιαφέροντος (PCI) με προϋπολογισμένο επενδυτικό κόστος € 370 εκατ., το οποίο θα συνδέεται με τους αγωγούς αερίου IGB και TAP.

Και οι δύο εταιρείες διερευνούν τις επενδυτικές τους επιλογές με την τερματική εγκατάσταση και τον παρακείμενο λιμένα της Αλεξανδρούπολης που θα επεκτείνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Καθόλου άσχτο με τα παραπάνω και το γεγονός ότιη εταιρεία Onex Shipyardsβρίσκεται στην διαδικασία για την απόκτηση των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.

«Η εταιρεία εξέφρασε ένα ώριμο ενδιαφέρον και ένα επενδυτικό σχέδιο για την απόκτηση των ιστορικών ναυπηγείων στη Σύρο, που βρίσκονται σε στρατηγική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, καλύπτοντας μια σημαντική αγορά επισκευών πλοίων που εκτείνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο υπουργός, την ίδια ώρα που άλλοι παράγοντες μιλούν για την κάλυψη αναγκών σε συντήρηση και επισκευή πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Διαφήμιση