Αρχική Ανακύκλωση Το περιβαλλοντικό τέλος θα πρέπει να αναγράφεται στις αποδείξεις

Το περιβαλλοντικό τέλος θα πρέπει να αναγράφεται στις αποδείξεις

0
Διαφήμιση

Το περιβαλλοντικό τέλος που θα επιβάλλεται στην διάθεση της πλαστικής σακούλας θα πρέπει να αναγράφεται στις αποδείξεις και η υποχρέωση αυτή θα αφορά χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις από 1η Ιανουαρίου 2018.

Η υποχρέωση αυτή συνδέεται με την εφαρμογή κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία προβλέπεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι καταναλωτές οφείλουν να καταβάλλουν περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας εμπορευμάτων ή προϊόντων που προμηθεύονται.

Οι επιχειρήσεις που έχουν την υποχρέωση χρέωσης περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες θα πρέπει μέχρι τις 31/12/2017 να έχουν προσαρμόσει τα υπολογιστικά συστήματα των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών έκδοσης παραστατικών πώλησης κατά τέτοιο τρόπο ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2018 στα εκδιδόμενα παραστατικά τους να εμφανίζονται ξεχωριστά τα ποσά του περιβαλλοντικού τέλους με τα οποία θα χρεώνουν τους καταναλωτές-πελάτες τους.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές που θα προμηθεύονται πλαστικές σακούλες από εμπορικές επιχειρήσεις για να μεταφέρουν τα αγορασθέντα προϊόντα και αγαθά υποχρεούνται από την 1/1/2018 να πληρώνουν επιπλέον και ΦΠΑ 24% επί του περιβαλλοντικού τέλους.

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναγράφονται από το νέο έτος τα ποσά του περιβαλλοντικού αυτού τέλους στα τιμολόγια και τις αποδείξεις λιανικών πωλήσεων που εκδίδουν οι εμπορικές επιχειρήσεις παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την εγκύκλιο υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1211/2017 του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Διαφήμιση