Αρχική Επιστήμη Νέα έρευνα για την επίδραση του αλκοόλ στη σεξουαλική αντίληψη

Νέα έρευνα για την επίδραση του αλκοόλ στη σεξουαλική αντίληψη

0
Διαφήμιση

Οι άντρες υπό την επήρεια αλκοόλ είναι πιο πιθανό να βλέπουν τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με μια μελέτη η οποία σκοπεύει να διερευνήσει κάποιες από τις περιστάσεις και τους παράγοντες που επηρεάζουν τους άνδρες και αντικειμενοποιούν τις γυναίκες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sex Roles του Springer υπό τον Abigail Riemer από το Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln στις ΗΠΑ.

woman (4).jpg

Η μελέτη περιελάμβανε 49 άνδρες στα είκοσι τους και διεξήχθη στον ασφαλή χώρο ενός εργαστηρίου κολεγίων. Από τα 49 άτομα, τα 29 έλαβαν δύο αλκοολούχα ποτά για να τα πιουν ήπια και τα υπόλοιπα έλαβαν ποτά με εικονικό φάρμακο.

Τους παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από 80 γυναίκες ντυμένες και τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τις εμφανίσεις και την προσωπικότητα των γυναικών.

woman (3).jpg

Οι φωτογραφίες των γυναικών είχαν προηγουμένως βαθμολογηθεί από ανεξάρτητο πάνελ για το πόση ζεστασιά, καλή φυσικότητα, φιλικότητα, ικανότητα, νοημοσύνη, εμπιστοσύνη και ελκυστικότητα εξέπεμπαν. Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την καταγραφή των οφθαλμών σε ποιο μέρος των γυναικείων σωμάτων έβλεπαν όταν κοίταζαν τις εικόνες.

woman (6).jpg

Όταν οι άντρες αξιολόγησαν μια γυναίκα με βάση την εμφάνισή της, έκαναν λιγότερο χρόνο κοιτάζοντας τα πρόσωπα και εστίαζαν πολύ περισσότερο τα στήθη και τη μέση. Αυτό συνέβη σε μικρότερο βαθμό όταν έβλεπαν γυναίκες που ενέπνεαν ζεστασιά και ικανότητες, ειδικά όταν οι άνδρες ήταν λίγο μεθυσμένοι.

woman (7).jpg

Τα ευρήματα δείχνουν ότι αν ένας άντρας αντικειμενοποιήσει σεξουαλικά μια γυναίκα εξαρτάται από την “τοξικομανία” του ανθρώπου με το οινόπνευμα, καθώς και το πόσο ελκυστική, ζεστή και ικανή γυναίκα θεωρείται.

woman (5).jpg

“Το άθροισμα αυτών των αποτελεσμάτων υποστηρίζει την αντίληψη ότι η ύπαρξη υψηλών ανθρωποποιητικών ιδιοτήτων, όπως η ζεστασιά και η ικανότητα παρέχει ένα ρυθμιστικό που προστατεύει τις γυναίκες από την σεξουαλική αντικειμενικότητα”, λέει ο Riemer.

Διαφήμιση