Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις ΑΡΧΕΛΩΝ: 34 χρόνια Εθελοντισμού

ΑΡΧΕΛΩΝ: 34 χρόνια Εθελοντισμού

0
Διαφήμιση

H αξία του εθελοντισμού είναι αναμφισβήτητη για τον άνθρωπο καθώς ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή του. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εδώ και 34 χρόνια στηρίζεται στον εθελοντισμό για να εκπληρώσει το έργο του. Το όνομα του ο Σύλλογος το έχει πάρει από τον ΑΡΧΕΛΩΝ τον Ισχυρό, το πρώτο απολίθωμα θαλάσσιας χελώνας που βρέθηκε ποτέ.

Κατά το ήμισυ, γιατί στην πραγματικότητα το άλλο μισό της ύπαρξης του Συλλόγου ορίζεται από τους εθελοντές. Εκείνους, που κάθε χρόνο συμμετέχουν σε κάθε πεδίο δραστηριοποίησης, σε κάθε δράση και έρευνα που πραγματοποιεί ο Σύλλογος, και είναι ακριβώς αυτοί, οι εθελοντές, που ορίζουν το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

archelon volunteers beach.JPG

Κάπως έτσι, με «παιδιά» ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ο ΑΡΧΕΛΩΝ ολοκλήρωσε και φέτος τα προγράμματα πεδίου για το 2017 και πλέον προετοιμάζεται για τα προγράμματα του 2018 για τα οποία οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να τις βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.archelon.gr/)

Φέτος ο Σύλλογος είχε την χαρά και την τιμή να λάβει τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών από όλο τον κόσμο, γεγονός που μας δείχνει πως τελικά το να προσφέρεις χρόνο με μοναδικό αντάλλαγμα την ηθική διάσταση του «δούναι και λαβείν» έχει αποκτήσει, στην δύσκολη εποχή που βιώνει ο πλανήτης, μεγάλη σημασία!

hatchlings & volunteer zak16.jpg

Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η συμμετοχή των Ελλήνων εθελοντών και αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, τόσο για τη χώρα μας όσο και για το πώς η νέα γενιά αρχίζει να προσεγγίζει και, κατ’ επέκταση, να αντιμετωπίζει την εθελοντική προσφορά εργασίας

Στο τέλος μιας τόσο παραγωγικής σεζόν διαπιστώνουμε για μια ακόμη χρονιά πως οι εθελοντές είναι αυτοί στους οποίους ο Σύλλογος οφείλει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της προστασίας των παραλιών ωοτοκίας και της διάσωσης των χελωνών.

Pagkosmia Hmera Ethelontismou GR.jpg

Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς που, ανιδιοτελώς, δίνουν τον ελεύθερο τους χρόνο και τον κόπο τους δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τις θαλάσσιες χελώνες.

Διαφήμιση