Αρχική Επιχειρείν Ανοίγματα στον Καναδά η ελληνική νεοφυής επιχειρηματικότητα

Ανοίγματα στον Καναδά η ελληνική νεοφυής επιχειρηματικότητα

0
Διαφήμιση

Το Τορόντο επισκέφτηκε, στις 9-13 Νοεμβρίου, ο συνεργατικός χώρος οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων The (Athens) Cube, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση προώθησης καινοτόμων ιδεών νεοφυών επιχειρήσεων “Startup Weekend”, στην πόλη St. John’s της επαρχίας Newfoundland and Labrador του Καναδά.

του Κώστα Κέντζου

Ο εκπρόσωπος του The Cube  συνοδευόταν από δύο ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, παλιότερα μέλη του συνεργατικού χώρου, που δραστηριοποιούνται στις διαδικτυακές εφαρμογές διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού (HR Management) και υπηρεσίες Β2C για επιχειρήσεις. Η μία εξ αυτών διαθέτει και Καναδό επενδυτή-συνεργάτη ενώ η άλλη έχει ήδη πελάτες καναδικές εταιρείες που επιθυμούν να διεθνοποιηθούν.

Το Γενικό Προξενείο στο Τορόντο οργάνωσε πρόγραμμα επισκέψεων και εκδηλώσεων δικτύωσης στα κορυφαία καναδικά πανεπιστημιακά ιδρύματα Ryerson University – The Chang School of Continuing Education, University of Toronto – Department of Computer Science Innovation Lab και Mc Master-Innovation Parc (με έδρα την πόλη Χάμιλτον). Στις εν λόγω εκδηλώσεις προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σημαντικά μέλη της ελληνικής ομογένειας από το χώρο της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, επενδυτικών, δικηγορικών και χρηματοοικονομικών εταιρειών, τραπεζών και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οπως διευκρινίζουν οι αρμόδιοι Ελληνες διπλωμάτες που υπηρετούν στον Καναδά, στα ανωτέρω πανεπιστήμια λειτουργούν, υπό τη διεύθυνση και εποπτεία διακεκριμένων Ελληνοκαναδών, εγνωσμένου κύρους προγράμματα θερμοκοιτίδων (incubators) και επιταχυντών (accelerators) καινοτόμων ιδεών νεοφυών επιχειρήσεων.

«Ο Καναδάς διαθέτει, παγκοσμίως, ένα από τα ευνοϊκότερα οικοσυστήματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τεχνολογικό πρόσημο, παρέχοντας ένα πλήρως υποστηρικτικό θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων των νεοφυών επιχειρήσεων, η εκκόλαψη των οποίων προωθείται, κυρίως, μέσω της έρευνας και ανάπτυξης που διεξάγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα στο σχεδιασμό αυτό είναι η διασύνδεση της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης απευθείας με τις ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας» προσθέτουν οι ίδιοι διπλωμάτες.

Σημειώνουν τέλος, ότι οι ευκαιρίες συνεργασίας για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμο προϊόν είναι πολλές και σημαντικές στον Καναδά, όπου η εξεύρεση και κατάλληλη αξιοποίηση των επιστημονικών “ταλέντων” αποτελεί στρατηγικό πυλώνα μεγέθυνσης της καναδικής οικονομίας.

Διαφήμιση