Αρχική Καταστροφές Σαρωνικός: Αρχίζει την Πέμπτη η λειτουργία του γραφείου για αποζημιώσεις

Σαρωνικός: Αρχίζει την Πέμπτη η λειτουργία του γραφείου για αποζημιώσεις

0
Διαφήμιση

Γραφείο στον Πειραιά ανοίγει το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου, για την καταβολή αποζημιώσεων μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το δεξαμενόπλοιο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».

Το γραφείο θα λειτουργεί, από αύριο Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στην οδό Σκουζέ 26 στον 4ο όροφο.

Θα στελεχωθεί από Έλληνες συνεργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύκολη και έγκαιρη υποβολή όλων των αξιώσεων αποζημίωσης.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν ιδιώτες, συνεταιρισμοί, εταιρίες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς που επηρεάστηκαν από την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και θέλουν να διεκδικήσουν αξίωση.

Για την απόδοση αποζημίωσης, οι ζημίες πρέπει να οφείλονται σε ρύπανση από πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη ΙI» και να έχουν προκαλέσει μια ποσοτικοποιημένη οικονομική ζημία. Ο αιτών πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει το ποσό της ζημίας του με την προσκόμιση οικονομικών καταστάσεων ή άλλων κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων.

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Funds) είναι δύο διακυβερνητικοί οργανισμοί (Ταμείο του 1992 και Συμπληρωματικό Ταμείο), με έδρα το Λονδίνο, οι οποίοι παρέχουν αποζημίωση για ζημία από πετρελαϊκή ρύπανση που οφείλεται σε διαρροή πετρελαιοειδών από δεξαμενόπλοια. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος τόσο του Ταμείου του 1992 όσο και του Συμπληρωματικού Ταμείου του 2003. 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here