Αρχική Επιχειρείν IKEA και QIVOS αναπτύσσουν real- time proximity marketing πλατφόρμα για το ερευνητικό...

IKEA και QIVOS αναπτύσσουν real- time proximity marketing πλατφόρμα για το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020

0
Διαφήμιση

Στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 συμμετέχουν η IKEA Greece του Ομίλου Φουρλή, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες retail στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την QIVOS (πρώην CLOUDBIZ) κορυφαίο Marketing technology agency αναπτύσσοντας τεχνολογία και λύσεις που σχετίζονται με το real-time proximity marketing και επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που αυτοί βρίσκονται στο φυσικό κατάστημα.

 

Στο πλαίσιο του Horizon 2020 και του ειδικού προγράμματος CloudDBAppliance, η QIVOS, σε συνεργασία με την IKEA για τα καταστήματα της εταιρείας στην Ελλάδα, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό μίας τεχνολογικά προηγμένης πλατφόρμας η οποία θα επιτρέπει τη δημιουργία εξατομικευμένων προσφορών με γρήγορη ανάλυση τεράστιου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Αναλυτικά, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας και της παράλληλης χρήσης beacons στα καταστήματα, οι υπηρεσίες loyalty management εξελίσσονται και γίνονται proactive με τη χρήση real-time analytics. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές πλέον θα μπορούν να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις για loyalty παροχές, όπως εξατομικευμένες εκπτώσεις, προσφορές κ.ά., την στιγμή που βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα με βάση το καλάθι τους εκείνη τη στιγμή, το προφίλ τους και τις προτιμήσεις τους.

Η IKEA έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της την εξυπηρέτηση του πελάτη αναζητά συνεχώς λύσεις και προχωρεί σε αξιοποίηση των εκάστοτε τεχνολογιών προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της καθώς και να διευκολύνει τις αγορές τους.

Η QIVOS επενδύει σταθερά στο σχεδιασμό καινοτόμων τεχνολογικά υπηρεσιών και customized CRM/loyalty λύσεων που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την εμπειρία των πελατών σε οποιοδήποτε σημείο επαφής, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις αγοραστικές συνήθειες τους.

Το πρόγραμμα Horizon 2020 είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χρηματοδότηση ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε διάστημα 7 ετών (2014 – 2020) και υπόσχεται περισσότερα επιτεύγματα, ανακαλύψεις και παγκόσμιες πρωτιές που θα μεταφερθούν από το εργαστήριο στην αγορά. Το πρόγραμμα CloudDBAppliance (2017-2020), αποτελεί μέρος του Horizon 2020 και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας συσκευής με μια εξαιρετικά επεκτάσιμη επιχειρησιακή βάση δεδομένων με αναλυτικές ικανότητες αξιοποιώντας μια νέα υπερ-αποτελεσματική μηχανή αποθήκευσης. Σε αυτό συμμετέχουν 8 εταιρείες, 6 χώρες και 3 πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Διαφήμιση