Αρχική Καταστροφές Έκθεση του Λευκού Οίκου αδειάζει Τραμπ: Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός

Έκθεση του Λευκού Οίκου αδειάζει Τραμπ: Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός

0
Διαφήμιση

Επιστημονική έκθεση για το κλίμα που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την έγκριση του Λευκού Οίκου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικό γεγονός και οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η έκθεση που τιτλοφορείται «Τέταρτη Εθνική Εκτίμηση για το Κλίμα» συντάχθηκε κατ’ εντολήν του Κογκρέσου, εγκρίθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών και για να δοθεί στη δημοσιότητα έδωσε το «πράσινο φως» ο Λευκός Οίκος.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες και επισημαίνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται κατά πάσα πιθανότητα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα από την εκπομπή καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου ότι για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης «δεν υπάρχει καμία άλλη πειστική εναλλακτική εξήγηση», ενώ επισημαίνουν ότι η στάθμη της θάλασσας εκτιμάται ότι θα ανέβει «κατά αρκετά εκατοστά μέσα στα επόμενα 15 χρόνια» λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του ο πρόεδρος Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή «φάρσα της Κίνας» ενώ τον Ιούνιο ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Διαφήμιση