Αρχική Υγεία - Διατροφή Τραχανότο με γαρίδες «Γάμπαρη» και μύδια Αμφιλοχίας με καλαμποκίσιες μπουκίτσες αρωματισμένες με...

Τραχανότο με γαρίδες «Γάμπαρη» και μύδια Αμφιλοχίας με καλαμποκίσιες μπουκίτσες αρωματισμένες με θυμάρι και αγουρέλαιο Αγρινίου

0
Διαφήμιση

O Chef Θωμάς Μπακοδήμος μας προτείνει έναν ξεχωριστό τρόπο για να συνδυάσουμε τον τραχανά με τις γαρίδες και τα μύδια.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 8 τμχ γαρίδες «Γάμπαρη» Αμφιλοχίας
  • 16 τμχ μύδια Αμφιλοχίας
  • 200 γρ τραχανάς γλυκός από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας
  • 200 ml αγουρέλαιο Αγρινίου
  • 100 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο από το Στάνος Αιτωλοακαρνανίας
  • 40 γρ κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 40 γρ κίτρινη πιπεριά
  • 40 γρ πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κόκκους πιπεριού
  • 250 ml κρασί Μαλαγουζιά Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας
  • 40 γρ καλαμποκίσιες μπουκίτσες
  • 4 φέτες καλαμποκίσιο ψωμί (200 γρ)
  • 50 ml αγουρέλαιο Αγρινίου
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίστε τις γαρίδες και τα μύδια. Κρατήστε τα κεφάλια για να φτιάξετε ζωμό και 4 μύδια με το κέλυφος για ντεκόρ. Μαρινάρετε τις γαρίδες και τα μύδια για 2 ώρες στο αρωματικό αγουρέλαιο.

Για να φτιάξετε το ζωμό, σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με λάδι το πράσο, το καρότο και τα κεφάλια από τις γαρίδες για 2-3 λεπτά. Σβήστε με την μισή ποσότητα από το κρασί. Προσθέστε μία ντομάτα, τριμμένη, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, λίγο αλάτι, λίγο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε τα στερεά υλικά και περάστε το ζωμό από σουρωτήρι.

Βάλτε το ζωμό πίσω σε κατσαρόλα, προσθέστε νερό και βράζετε για 15 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τις γαρίδες, τα μύδια, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάρκα από την ντομάτα (χωρίς τη φλούδα) σε κυβάκια. Σβήστε με το υπόλοιπο κρασί και αφήστε να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά. Προσθέστε τον τραχανά και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.

Κόψτε τις φέτες του καλαμποκόψωμου σε κύβους και ραντίστε τους με αρωματισμένο αγουρέλαιο.

Καλύψτε με φρέσκο θυμάρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 10 λεπτά.

FB IMG 1507698702192

Ο Θωμάς Μπακοδημος είναι Executive chef, ειδικός εφαρμογών διαιτητικής

Διαφήμιση