Αρχική Ενέργεια Τι προβλέπει η στρατηγική για τα Ενεργειακά Νησιά

Τι προβλέπει η στρατηγική για τα Ενεργειακά Νησιά

0
Διαφήμιση

Τη στρατηγική για τη μετάβαση των νησιών σε μορφές καθαρής ενέργειας προωθεί άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου και των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε το σχέδιο στο Φόρουμ για τα Ενεργειακά Νησιά που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, στα Χανιά, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ενέργειες και δράσεις, για να οδηγηθούν τα νησιά σε ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, με τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις:

Γίνεται δυνατή η έναρξη λειτουργίας των υβριδικών έργων της Τήλου και της Ικαρίας. Οι σταθμοί αυτοί περιλαμβάνουν μονάδες ΑΠΕ και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και συμβάλουν στην ενεργειακή αυτονομία των δύο νησιών, με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη ευστάθεια συστήματος και μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.

Δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί από τη ΡΑΕ, με την τεχνική υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι δύο Ειδικών Πιλοτικών Έργων σε ισάριθμα νησιά, για τη διερεύνηση της δυνατότητας επίτευξης υψηλότερης διείσδυσης ενέργειας από ΑΠΕ.

Καθορίζεται η αδειοδοτική διαδικασία και το πλαίσιο λειτουργικής ενίσχυσης του έργου Πράσινο Νησί, που αφορά τον Αη Στράτη. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιείται από το ΚΑΠΕ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου.

Διαβάστε ακόμαΤο σχέδιο για την προώθηση ΑΠΕ στη νησιωτική χώρα

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here