Αρχική Διάστημα Μοναδικό! Αστεροειδής ή κομήτης μας επισκέπτεται από άλλο ηλιακό σύστημα

Μοναδικό! Αστεροειδής ή κομήτης μας επισκέπτεται από άλλο ηλιακό σύστημα

0
Διαφήμιση

Ο μυστηριώδης αυτός «επισκέπτης» κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο ηλιακό μας σύστημα. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επιστημών, τότε θα είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται από τη Γη ένας τέτοιος διαστρικός «επισκέπτης».

 

Ο A/2017 U1, όπως είναι γνωστός μέχρι τώρα, ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από έναν ερευνητή που χρησιμοποίησε ένα εξελιγμένο τηλεσκοπικό σύστημα στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης το οποίο ερευνά διαρκώς το διάστημα για τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Περιμέναμε αυτή τη μέρα εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Πολ Τσόντας, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αεροναυτικής και Διαστημικής Διοίκησης για μελέτες αντικειμένων κοντά στη Γη, στο Εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

Το αντικείμενο που έχει διάμετρο 400 μέτρα, αμέσως ξεχώρισε για τους ερευνητές προερχόμενο από την κατεύθυνση του αστερισμού Λύρα, σχεδόν ακριβώς πάνω από το ελλειπτικό επίπεδο όπου οι πλανήτες και οι άλλοι αστεροειδείς περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο.

Πέρασε ακριβώς δίπλα από την τροχιά του Ερμή στις 2 Σεπτεμβρίου, πριν αναγκαστεί να κάνει μία μεγάλη στροφή κάτω από το ηλιακό μας σύστημα, λόγω της μεγάλης βαρύτητας του ήλιου. Η κοντινότερη απόσταση που είχε από τη Γη ποτέ, ήταν στις 14 Οκτωβρίου, όταν βρισκόταν 15 εκατομμύρια μίλια μακριά.

«Πηγαίνει πολύ γρήγορα και διαγράφει τέτοια πορεία που μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι αυτό το αντικείμενο κινείται για να βγει εκτός του ηλιακού μας συστήματος και να μην επιστρέψει», δήλωσε ο Ντάβιντε Φαρνότσια της NASA.

Τώρα, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα δεδομένα που καταγράφουν θα τους βοηθήσουν να επιβεβαιώσουν την προέλευση του A/2017 U1 και να μάθουν ότι μπορούν για τη σύνθεσή του.

Διαβάστε επίσης: Θα τρελαθούμε! Εφευρέτης Ισπανός θέλει να κάνει παιδί με ρομπότ και βρήκε τον τρόπο

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here