Αρχική Επιχειρείν Και ηλεκτρονικό εισιτήριο 1,4 ευρώ από τις αρχές Νοεμβρίου – Παράταση στο...

Και ηλεκτρονικό εισιτήριο 1,4 ευρώ από τις αρχές Νοεμβρίου – Παράταση στο χάρτινο

0
Διαφήμιση

Τη διάθεση και ηλεκτρονικού εισιτηρίου των 1,4 ευρώ θα έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη στην ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου»,  με την οποία αιτείται την ενεργοποίηση της δυνατότητας αυτής. Εξάλλου, ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ, ενώ τα παλιά χάρτινα εισιτήρια πρέπει να χρησιμοποιηθούν το αργότερο έως τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως πχ στις δέκα επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.

Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο των 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο των 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται – κι αυτή – με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).

Η σημαντική διαφορά του νέου συστήματος είναι ότι, τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket), όσο και η ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card) μπορούν να επαναφορτιστούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να μην τα πετά, αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί.

Εξάλλου, ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να προλάβουν να εξυπηρετηθούν όσοι επιβάτες καλούνται να προμηθευτούν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (είτε έχουν καταθέσει ανοικτό φάκελο είτε όχι). Τα παλιά χάρτινα εισιτήρια πρέπει να χρησιμοποιηθούν το αργότερο έως τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here