Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Τι αλλάζει για τα αυθαίρετα με το νέο ν/σ

Τι αλλάζει για τα αυθαίρετα με το νέο ν/σ

0
Διαφήμιση

Προαπαιτούμενο για ενοικίαση, μεταβίβαση, πώληση, γονική παροχή και άλλη χρήση θα είναι η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών καθώς με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος ορίζεται πλέον η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου.

Στόχος του ν/σ είναι η δημιουργία νέας διοικητικής δομής για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό:

  • δημιουργείται νέο πλαίσιο για τη διαδικασία έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών, ενεργοποιείται ο θεσμός της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης και η εξασφάλιση Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου με τη δημιουργία Τράπεζας Δικαιωμάτων Δόμησης και Κοινόχρήστων Χώρων.
  • δημιουργείται επίσης ηλεκτρονική πολεοδομική ταυτότητα δήμου, καθώς επίσης και ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου, ενώ θεσπίζονται ειδικές κατηγορίες ειδικού ενδιαφέροντος και χορήγησης δικαιωμάτων υπαγωγής.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, στα 250 ευρώ, μειωμένο κατά 50%, ορίζεται το ύψος του προστίμου για αυθαίρετα μέχρι 100 τ.μ., ενώ τα πρόστιμα θα αυξάνουν κατά 10% σε περίπτωση που η δήλωση κατατεθεί μετά τις 9/6/2018, και 20% σε περίπτωση που η δήλωση κατατεθεί μετά τις 9/12/201.

Επιπλέον μειώσεις προβλέπονται:

  • για ΑμεΑ, παλινοστούντες, ανέργους, πολυτέκνους και μακροχρόνια ανέργους, καθώς επίσης και για δικαιούχους ΚΕΑ
  • ανάλογα με την παλαιότητα της κατασκευής και το μέγεθος της αυθαιρεσίας
  • για εξόφληση έως 8/12/2017 προβλέπεται έκπτωση 20%, ενώ μέχρι 8/6/2018 10%.
  • εκπτώσεις 60% προβλέπονται για έργα σεισμικής θωράκισης, ενώ 50% για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και υπόγειους χώρους.
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here