Αρχική Καταστροφές Νωρίτερα η εμφάνιση του νέφους στο Πεκίνο

Νωρίτερα η εμφάνιση του νέφους στο Πεκίνο

0
Διαφήμιση

Την εμφάνισή του ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έκανε το νέφος στο Πεκίνο που συνήθως παρατηρείται από τα τέλη του φθινοπώρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κίνας. Το πρώιμο νέφος πιθανόν να είναι αποτέλεσμα της τήξης των πάγων στην Αρκτική και των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η ποιότητα του αέρα άρχισε να επιδεινώνεται το πρωί του Σαββάτου, με πυκνότητα σωματιδίων 176 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, γεγονός που δείχνει βαριά ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με στοιχεία του Δημοτικού Κέντρου Παρακολούθησης της Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου.

Ο νέος κύκλος ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι αποτέλεσμα των δυσμενών ατμοσφαιρικών συνθηκών των υψηλών εκπομπών ρύπων από τα οχήματα που κυκλοφορούν στην πόλη, εξηγεί το Δημοτικό Γραφείο Προστασίας Περιβάλλοντος του Πεκίνου.

Τα νιτρώδη που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα αποτελούν τον κύριο ρυπαντή.

Τα 5,8 εκατομμύρια οχήματα του Πεκίνου παράγουν ετησίως περισσότερους από 10 τόνους πρωτοξειδίου του αζώτου και υδρογονανθράκων. Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα βαρέως τύπου αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% των συνολικών οχημάτων της πρωτεύουσας. Ωστόσο εκλύουν το ήμισυ του πρωτοξειδίου του αζώτου και το 90% των σωματιδίων των καυσαερίων.

Η κατάσταση χειροτερεύει εάν υπολογισθούν και τα μη τοπικά βαρέα φορτηγά ντίζελ.

Έτσι, το Δημοτικό Γραφείο Προστασίας Περιβάλλοντος του Πεκίνου προχώρησε σε συνεργασία με 13 δημοτικά τμήματα για τη βελτίωση της εποπτείας των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Ήδη από τον Αύγουστο, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πάνω από 12.000 οχήματα για υπερβολική έκλυση καυσαερίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, το πρώιμο νέφος πιθανόν να είναι αποτέλεσμα της τήξης των πάγων στην Αρκτική και των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Επίσης η πρόβλεψη για ένα ασθενέστερο φέτος βαρομετρικό χαμηλό από τη Σιβηρία αναμένεται να φέρει λιγότερα κρύα μέτωπα τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα έναν πιο υγρό, θερμότερο χειμώνα με βαριά όμως, ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η πυκνότητα των σωματιδίων υποχώρησε σε εθνικό επίπεδο στο 6,9% τον Ιούλιο, ενώ στο Πεκίνο καταγράφηκε πυκνότητα σωματιδίων 64 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2017, μειωμένη κατά 34,7% από την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Διαφήμιση