Αρχική Υγεία - Διατροφή Νέο φάρμακο υπερισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του καρκίνου

Νέο φάρμακο υπερισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του καρκίνου

0
Διαφήμιση

Μια νέα θεραπεία του καρκίνου με την ικανότητα να ομαλοποιήσει τα αιμοφόρα αγγεία του όγκου και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Harry Perkins.

Πολλοί όγκοι μπορούν να καταστούν ανθεκτικοί στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος δημιουργώντας ένα φράγμα από μπερδεμένα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον όγκο ενώ κλειδώνουν ανοσιακά κύτταρα που θα προσβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα.

cancel (2).jpg

Ο καθηγητής UWA Ruth Ganss, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του τμήματος Perkins Cancer and Cell Biology Division, δήλωσε ότι η νέα θεραπεία δούλεψε δημιουργώντας περισσότερα φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία και δομές που μοιάζουν με λεμφαδένες μέσα στον καρκίνο, γεγονός που επέτρεψε στα ανοσιακά κύτταρα να φτάσουν καλύτερα στον καρκίνο πυρήνας.

1505925907200.jpg

“Οι λεμφαδένες, ένα ζωτικό συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος, συνήθως υπάρχουν μόνο έξω από τον καρκίνο και εργάζονται για να φιλτράρουν τα καρκινικά κύτταρα και να παράγουν λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τη μόλυνση”, δήλωσε ο καθηγητής Ganss.

cancel (1).jpg

“Το φάρμακό μας ενισχύει την ανοσολογική απόκριση έναντι των όγκων προκαλώντας αυτές τις δομές λεμφαδένων μαζί με κανονικοποιημένα αιμοφόρα αγγεία, παράγοντας κύτταρα ανοσίας που διεισδύουν βαθιά στον καρκίνο. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαθέσιμες μεμονωμένες θεραπείες που να παράγουν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε καρκίνους.

cancel (2).png

“Η έρευνά μας δείχνει ότι μόλις το φάρμακο μας έχει ενεργοποιήσει τις δομές των λεμφαδένων εντός του καρκίνου, οι τρέχουσες ανοσοθεραπείες που έχουν εγκριθεί για κλινική χρήση μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα.

“Έχουμε δοκιμάσει τη θεραπεία μας σε μοντέλα καρκίνου του παγκρέατος και καρκίνου του πνεύμονα, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολα θεραπευτικά και είχαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

cancel (4).jpg

«Θεωρούμε ότι ένας συνδυασμός φαρμάκων και υφιστάμενων ανοσοθεραπειών θα ενισχύσει σημαντικά τα αποτελέσματα για τους ασθενείς στο μέλλον».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Immunology.

Διαφήμιση