Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ξεκίνησε η εκστρατεία HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation στο Μαρμάρι Ευβοίας

Ξεκίνησε η εκστρατεία HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation στο Μαρμάρι Ευβοίας

0
Διαφήμιση

Εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρμαρίου, η Έκθεση της Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες, που πραγματοποιεί η HELMEPA με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καρύστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζαφείρης, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κα Αγγελική Φραντζεσκίδου, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαρμαρίου κ. Γαβριήλ Παντιώρας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και τοπικών φορέων καθώς και 50 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μαρμαρίου.

Εκ μέρους της HELMEPA τους προσκεκλημένους καλωσόρισε o κ. Κώστας Τριανταφύλλου, Βοηθός Εκτελεστικός Συντονιστής, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Εκστρατείας υπογραμμίζοντας πως η πρόληψη της ρύπανσης μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

helmera (4).jpg

Χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Δήμαρχος Καρύστου ευχαρίστησε θερμά τη HELMEPA που μέσω της Εκστρατείας προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες. Τόνισε δε, ότι η περιβαλλοντική συνείδηση όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς πρέπει να είναι σε αφύπνιση, αφού τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον δέχεται όλο και περισσότερες απειλές.

Εκπροσωπώντας τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ευβοίας, η κα Α. Φραντζεσκίδου μίλησε για την πολύτιμη κληρονομιά μας, το θαλάσσιο περιβάλλον, τις απειλές που δέχεται και το ενδεχόμενο αυτές να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες μεταβολές στα θαλάσσια οικοσυστήματα με ευρύτατες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Επίσης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε τους μαθητές να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

helmera (1).JPG

Ο κ. Γ. Παντιώρας με τη σειρά του συνεχάρη τους συντελεστές που συνέβαλαν στο σχεδιασμό και υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία όπως τόνισε, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αντιληφθούν ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα οφείλονται στην αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ελαφρύ μπουφέ που προσέφερε η HELMEPA, στη διάρκεια του οποίου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Μητσάτσο και στελέχη του Περιβαλλοντικού Τομέα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στην Έκθεση, που θα λειτουργήσει στο Μαρμάρι μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, θα μεταφερθούν με δαπάνες του προγράμματος 800 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Μαρμαρίου, της Καρύστου, των Στύρων και γειτονικών χωριών.

helmera (3).jpg

Επιπλέον, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καρύστου Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον», ενώ το Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται υποβρύχιοι καθαρισμοί στο λιμάνι της Καρύστου και τον ύφαλο Μανδήλι σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δυτών “Aegean Rebreath”, το καταδυτικό κέντρο Dikelas και τοπικούς αλιείς.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here