Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Η Ελλάδα στο 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Πορτογαλία

Η Ελλάδα στο 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Πορτογαλία

0
Διαφήμιση

Η ελληνική πρεσβεία στην Λισσαβώνα συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, στο πλαίσιο της Ανακήρυξης της Μεσογειακής Διατροφής ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που διοργανώθηκε στην Ταβίρα στη Νότια Πορτογαλία από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό που στάλθηκε στην Αθήνα, το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας είχε την ευθύνη για την οργάνωση και παρουσίαση του ελληνικού περιπτέρου.

Στο ελληνικό περίπτερο διανεμήθηκε υλικό του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας μας και έγινε προβολή βίντεο.

Στο περίπτερο επίσης παρουσιάσθηκαν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα συνδεδεμένα με την Μεσογειακή διατροφή όπως ούζο, μαστίχα Χίου κ.α.

Υπολογίζεται ότι το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν εκατοντάδες Πορτογάλοι και ξένοι τουρίστες στην Ταβίρα (Γάλλοι, Γερμανοί, Βρετανοί, Ισπανοί) και προμηθεύτηκαν φυλλάδια χάρτες και διαφημιστικό υλικό με ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Εξάλλου, τo περίπτερο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Πορτογαλίας Miguel João de Freitas, ο δήμαρχος της Ταβίρα Jorge Manuel Nascimento Botelho και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Διαφήμιση