Αρχική Καταστροφές Εντολή Τσίπρα για περισσότερα αντιρρυπαντικά – Αναμένονται διώξεις

Εντολή Τσίπρα για περισσότερα αντιρρυπαντικά – Αναμένονται διώξεις

0
Διαφήμιση

Εντολές για άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε άμεση διενέργεια ΕΔΕ όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν η λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

Ο Αλέξης Τσιπρας επίσης έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας καθώς και για την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αποφυγή κολύμβησης

Εξάλλου, αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαπιστώσει την έκταση της ρύπανσης ώστε να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Μετά την αυτοψία το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει σε πρώτη φάση αποφυγή της κολύμβησης στις παραλίες που έχουν επηρεαστεί από τη ρύπανση λόγω της πετρελαιοκηλίδας που σχηματίστηκε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Τη δικογραφία ζήτησε η Εισαγγελία Πειραιά

Στο μεταξύ, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τσίβα.

Τη δικογραφία θα παραλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, αναμένεται να ασκήσει διώξεις για κακούργημα.

Επίσης, αναμένεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Διαφήμιση