Αρχική Καταστροφές Σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή έφτασε η πετρελαιοκηλίδα- VIDEO

Σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή έφτασε η πετρελαιοκηλίδα- VIDEO

0
Διαφήμιση

Ενημέρωση για τις ενέργειες αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε η βύθιση του αγκυροβολημένου δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη” νοτιοδυτικά της Αταλάντης πραγματοποιείται σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στα Σελήνια και την Κυνοσούρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο στις δεξαμενές του οποίου βρίσκονται 2.570 τόνοι καύσιμα.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του Λιμενικού που επιχειρούν, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, έχουν σταλεί επιπλέον βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Δείτε το video

www.youtube.com/watch?time_continue=150&v=t2F-1PAn5N0

Διαβάστε ακόμα: 

Διαφήμιση