Αρχική Τεχνολογία Νέα έξυπνη επένδυση αποτρέπει τους πόνους στην πλάτη- Δείτε το βίντεο

Νέα έξυπνη επένδυση αποτρέπει τους πόνους στην πλάτη- Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις προσφέρουν έναν κόσμο πιθανών λύσεων για τον πόνο στην πλάτη, αλλά οι περισσότεροι από αυτές έχουν πολλά προβλήματα: δεν είναι αποδεδειγμένες ότι βοηθάνε, δεν είναι εφικτές να εφαρμοστού ή απλά είναι μη ελκυστικές.

Μια ομάδα μηχανικών του Πανεπιστημίου Vanderbilt αλλάζει τα δεδομένα και συνδυάζει την επιστήμη της βιομηχανικής με την πρόοδο της φορητής τεχνολογίας για να δημιουργήσει μια έξυπνη, μηχανοποιημένη επένδυση.

Η συσκευή θα κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ στις 8-11 Νοεμβρίου στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιομηχανικής στο Boulder του Κολοράντο. Η ομάδα αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Βιομηχανικής στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, συγκεντρώνοντας το βραβείο Young Investigator για τη μηχανική.

smartunderwe 4

Πολύ πάνω από το ήμισυ όλων των ενηλίκων θα παρουσιάσουν πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους και η κατάσταση εκτιμάται ότι κοστίζει 30 δισεκατομμύρια ιατρικά έξοδα και περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγικότητα στις ΗΠΑ ετησίως.

Ο Karl Zelik, επίκουρος καθηγητής μηχανικής και ο κύριος ερευνητής του έργου, αντιμετώπισε τον ίδιο τον πόνο της πλάτης όταν προσπαθούσε να σηκώσει το 2χρονο υιό του

Η δοκιμή της ομάδας αποδεικνύει ότι τα έξυπνα ρούχα εξουδετερώνουν το άγχος στη χαμηλή πλάτη.

smartunderwe 3

Η συσκευή αποτελείται από δύο τμήματα υφασμάτων, κατασκευασμένα από νάιλον καμβά, Lycra, πολυεστέρα και άλλα υλικά, για το στήθος και τα πόδια. Τα τμήματα συνδέονται με εύρωστους ιμάντες κατά μήκος της μέσης πλάτης, με κομμάτια φυσικού καουτσούκ στο κάτω μέρος της πλάτης και γλουτέτες.

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι χρήστες να την εμπλέκουν μόνο όταν τη χρειάζονται. Μια απλή διπλή σχεδίαση στο πουκάμισο δεσμεύει τους ιμάντες. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, μια άλλη διπλή σχεδίαση απελευθερώνει τους ιμάντες έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να καθίσει και η συσκευή αισθάνεται και συμπεριφέρεται σαν κανονικά ρούχα.

Επίσης, η συσκευή μπορεί επίσης να ελέγχεται από μια εφαρμογή την οποία η ομάδα δημιούργησε: οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να συνδεθούν με το έξυπνο ρούχο ασύρματα μέσω Bluetooth.

smartunderwe 5

Οκτώ άτομα εξέτασαν τη συσκευή και ανέβασαν τα βάρη των 25 λιβρών και των 55 λιβρών ενώ κράτησαν τη θέση τους σε 30, 60 και 90 μοίρες.

Χρησιμοποιώντας τη δέσμευση κίνησης, τις πλάκες δύναμης και την ηλεκτρομυογραφία, η ομάδα του Zelik απέδειξε ότι η συσκευή μείωσε τη δραστηριότητα στους εκτεινόμενους μυς της κάτω πλάτης κατά μέσο όρο από 15 έως 45% για κάθε εργασία.

Ο Δρ Aaron Yang, ο οποίος ειδικεύεται στη μη χειρουργική θεραπεία της πλάτης και του αυχένα στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt, είναι συνερευνητής. Τονίζει ότι η εστίαση αυτής της νέας τεχνολογίας δεν είναι για τη θεραπεία εκείνων με υπάρχοντα πόνο στην πλάτη, αλλά επικεντρώνεται στην πρόληψη με τη μείωση του στρες και της κούρασης στους μυς της χαμηλής πλάτης.

smartunderwe 2

Έχει δει πολλές πίσω ζώνες και τιράντες και συνήθως τις συναντά με σκεπτικισμό. “Οι άνθρωποι προσπαθούν συχνά να εκμεταλλευτούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με συσκευές που δεν είναι αποδεδειγμένες ή μη βιώσιμες”, δήλωσε.

“Αυτή η έξυπνη ιδέα ένδυσης είναι διαφορετική, βλέπω πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή άλλους επαγγελματίες με θέσεις εργασίας που απαιτούνται να στέκονται ή να κλίνουν για μεγάλες χρονικές περιόδους. Η έξυπνη ενδυμασία μπορεί να βοηθήσει να αποφορτώσει μερικές από αυτές τις δυνάμεις και να μειώσει την μυϊκή κόπωση.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=89&v=GzN6qKaBjTw

Διαφήμιση