Αρχική Επιστήμη Κατάφεραν να παράξουν θεραπευτικά ηχητικά κύματα στον εγκέφαλο

Κατάφεραν να παράξουν θεραπευτικά ηχητικά κύματα στον εγκέφαλο

0
Διαφήμιση

Η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο με υπερήχους έχει τεράστιες δυνατότητες για τη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών και καρκίνων, αλλά η λήψη κυμάτων μέσω του κρανίου και στον εγκέφαλο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Riverside έχει αναπτύξει ένα κεραμικό εμφύτευμα κρανίου μέσω του οποίου οι γιατροί μπορούν να προσφέρουν θεραπείες υπερήχων κατ ‘απαίτηση και σε επαναλαμβανόμενη βάση!

Τα υπερηχητικά κύματα που είναι σε συχνότητα μεγαλύτερη από αυτά που ακούει ο άνθρωπος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας ποικιλίας εγκεφαλικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

ixitika 3

Το υπερηχογράφημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, να διαλύσει τους θρόμβους αίματος κατά τη διάρκεια του εγκεφαλικού επεισοδίου και να “ανοίξει” τα αγγεία τροφοδοσίας αίματος του εγκεφάλου για την ενίσχυση της χορήγησης φαρμάκων.

Ωστόσο, το κρανίο του ανθρώπου, που ονομάζεται κρανίο, έχει πάχος μεταξύ 2 και 8 mm και είναι σχετικά πυκνό, που σημαίνει ότι τα περισσότερα ηχητικά κύματα αντανακλώνται ή απορροφούνται προτού φτάσει στον εγκέφαλο.

ixitika 4

Για να βοηθήσουν τους γιατρούς να παράγουν θεραπευτικά κύματα στο μυαλό, η ομάδα ανέπτυξε και εξέτασε ένα διαφανές, κεραμικό υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση ενός τμήματος του κρανίου και το οποίο επιτρέπει εύκολη και στοχοθετημένη μετάδοση κυμάτων υπερήχων στον εγκέφαλο.

Το υλικό, το οποίο είναι μια νέα παραλλαγή του κεραμικού υλικού Yttria σταθεροποιημένου ζιρκονίου (YSZ), είναι μη πορώδες, επιτρέποντας να περάσουν τα μη εστιασμένα κύματα υπερήχων χαμηλής έντασης.

ixitika 5

Τα κεραμικά υλικά δείχνουν σημαντική υπόσχεση επειδή είναι βιοσυμβατά, εξαιρετικά σκληρά και ανθεκτικά σε θρυμματισμό, καθιστώντας τα ιδανικά για εμφυτεύματα.

Η ομάδα ανέπτυξε προηγουμένως ένα υλικό κρανιακού εμφυτεύματος YSZ για θεραπείες με βάση το λέιζερ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε προκλινικές δοκιμές.

ixitika 1

Το σημερινό υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παροχή τόσο υπερήχων όσο και θεραπειών με λέιζερ. Το Γραφείο Τεχνολογικής Εμπορίας του UCR έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις παραπάνω εφευρέσεις. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Advanced Healthcare Materials.

Διαφήμιση