Αρχική Υγεία - Διατροφή Εντοπίστηκαν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργίες!

Εντοπίστηκαν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργίες!

0
Διαφήμιση

Η ανακάλυψη μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσει σε εξέταση αίματος που βελτιώνει τη θεραπεία, αναφέρουν οι επιστήμονες οι οποίοι πια αρχίζουν να κατανοούν καλύτερα τις αλλεργίες.

Αυτά τα κύτταρα “αντιπροσωπεύουν έναν κοινό εχθρό σε κάθε αλλεργικό άτομο που μπορούμε τώρα εύκολα να εντοπίσουμε”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Erik Wambre, ερευνητής ανοσολογίας στο Benaroya Research Institute του Σηάτλ

. allergies 2

Οι αλλεργικές αντιδράσεις οφείλονται σε ακατάλληλη ανοσοαπόκριση σε συνήθως καλοήθεις ουσίες όπως μούχλα, γύρη ή φιστίκια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ρινικές αλλεργίες και 200 άνθρωποι πεθαίνουν από σοβαρές τροφικές αλλεργίες ετησίως.

Σύμφωνα με τον Wambre, περισσότεροι «βιοδείκτες» – σήματα ασθένειας που μπορούν να εμφανιστούν σε δοκιμές – χρειάζονται για τη βελτίωση της ανίχνευσης αλλεργιών και την αξιολόγηση της θεραπείας.

allergies 3

Αυτή τη στιγμή, οι γιατροί βασίζονται στον κνησμό δέρματος για να ελέγξουν την αντίδρασή των ατόμων σε ουσίες που προκαλούν αλλεργίες ή να χρησιμοποιήσουν εξετάσεις αίματος που δείχνουν εάν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά σε ορισμένες ουσίες, δήλωσε ο Wambre.

Αλλά αυτές οι δοκιμές δεν είναι πάντοτε ακριβείς και δεν υπάρχει κανένας αποδεκτός τρόπος να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα για να προβλεφθεί η ανταπόκριση κάποιου σε θεραπεία που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, εξήγησε.

Εκεί έρχεται η δοκιμασία αίματος του Wambre και των συναδέλφων του (ο Wambre και άλλος συν-συγγραφέας αποκάλυψαν στη μελέτη ότι είναι εφευρέτες της ανάλυσης των δοκιμών και επιδιώκουν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας).

allergies 4

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι έχουν αναπτύξει έναν τρόπο ανίχνευσης των αποκαλούμενων βοηθητικών Τ-λεμφοκυττάρων τύπου 2 (TH2) που αποκαλύπτουν εάν ένα άτομο έχει αλλεργία – αν και δεν καθορίζει σε ποιες ουσίες.

“Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε εύκολα τα κύτταρα TH2 που προκαλούν αλλεργίες από εκείνα που προστατεύουν το σώμα από παράσιτα, βακτήρια ή ιούς”, δήλωσε ο Wambre.

allergies 1

Αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι βρήκαν ένα είδος «υπογραφής» στα κύτταρα που προκαλούν αντίδραση σε κοινά αλλεργιογόνα, όπως φιστίκι, γύρη χόρτου, μούχλα, μούχλα γάτας, γύρη δέντρων και ακάρεα σκόνης. Στη μελέτη τους συμμετείχαν 80 ασθενείς με αλλεργίες και 34 χωρίς αλλεργίες.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου στο περιοδικό Science Translational Medicine.

https://www.youtube.com/watch?v=UtgJ4WWreXs

Διαφήμιση