Αρχική Καταστροφές Θα διοχετεύσουν το μολυσμένο ραδιενεργό νερό της Φουκουσίμας στον Ωκεανό!

Θα διοχετεύσουν το μολυσμένο ραδιενεργό νερό της Φουκουσίμας στον Ωκεανό!

0
Διαφήμιση

Την απελευθέρωση του ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ψαράδων που κάνουν λόγο για καταστροφή της αλιείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που ακόμη απαιτεί την τελική έγκριση της ιαπωνικής κυβέρνησης, το ραδιενεργό υλικό τρίτιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων των οποίων τα συστήματα ψύξης καταστράφηκαν από το τσουνάμι του 2011, θα απελευθερωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

 fukushima 4

Βρισκόμενα σε υψόμετρο δέκα μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τρία από τα ψυκτικά συστήματα των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από το τσουνάμι του 2011, καθιστώντας την καταστροφή τη χειρότερη μετά το Τσερνόμπιλ στην ΕΣΣΔ το 1986.

fukushima 1

Περίπου 770.000 τόνοι νερού που περιέχουν τρίτιο αποθηκεύονται επί του παρόντος σε 580 δεξαμενές στο σταθμό, σύμφωνα με τον Τύπο της Ιαπωνίας.

fukushima 3

Το τοξικό νερό στο σταθμό υφίσταται επεξεργασία μέσω ενός ειδικού συστήματος καθαρισμού που μπορεί να αφαιρέσει 62 διαφορετικούς τύπους ραδιενεργών υλικών, εκτός από το τρίτιο.

 fukushima 1

 

Πηγές: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/14/fishermen-express-fury-fukushima-plant-set-release-radioactive/,  http://www.newsweek.com/fukushima-nuclear-waste-dumped-ocean-japanese-protests-637108, http://www.japantimes.co.jp/news/2017/07/14/national/science-health/tepco-says-decision-already-made-release-radioactive-low-toxic-tritium-sea-fishermen-irate/ http://www.independent.co.uk/news/tritium-nuclear-plant-tokyo-electric-power-company-nuclear-regulation-authority-japan-a7842931.html

 

 

 

Διαφήμιση