Αρχική Καταστροφές Μαζική σφαγή 295 φαλαινών στο παραδοσιακό κυνήγι των Νήσων Φερόε

Μαζική σφαγή 295 φαλαινών στο παραδοσιακό κυνήγι των Νήσων Φερόε

0
Διαφήμιση

Οι Νήσοι Φερόε – που βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό μεταξύ Ισλανδίας και Νορβηγίας – έχουν μετατρέψει τη θάλασσα σε κόκκινο χρώμα αφού σφαγιάζουν εκατοντάδες φάλαινες στο πλαίσιο ενός παραδοσιακού κυνηγιού του Γκρινταντράουπ που κρατάει από τον 16ο αιώνα και το οποίο έχει επικριθεί σκληρά από τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι αρχές στα νησιά επιτρέπουν στους κατοίκους να οδηγούν αγέλες φαλαινών σε ρηχά νερά, όπου τα σκοτώνουν με τη χρήση ενός «κονταριού» που εισάγεται μέσω του λαιμού του ζώου για να σπάσει το νωτιαίο μυελό του.

falaines 3

Τα τελευταία χρόνια, το ετήσιο γεγονός έρχεται στο διεθνές προσκήνιο ως προς τις “απάνθρωπες” μεθόδους σφαγής. Παρά τις συνεχιζόμενες εκστρατείες ακτιβιστών, οι ντόπιοι προσκολλώνται σε μια αρχαία παράδοση.

falaines 4

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τελευταίων αιώνων, οι κάτοικοι των Νήσων Φερόε σκότωναν κατά μέσο όρο 838 πιλοτικές φάλαινες κάθε χρόνο. Το πρώτο Γκρινταντράουπ αυτού του έτους έλαβε χώρα στις 21 Μαΐου όταν σκοτώθηκαν 84 πιλότος φάλαινες. Οι κυβερνητικές στατιστικές δείχνουν ότι από τότε έχουν σκοτωθεί συνολικά 295 φάλαινες. Περίπου 501 σκοτώθηκαν το 2015, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.

falaines 6

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ο πληθυσμός των φαλαινών στον ανατολικό Βόρειο Ατλαντικό είναι περίπου 778.000, εκ των οποίων περίπου οι 100.000 είναι γύρω από τις Φερόες.

falaines 7

Οι Φαρόες αλιεύουν περίπου 800 φάλαινες το χρόνο κατά μέσο όρο, σημειώνει και τονίζει πως τα ετήσια αλιεύματα φαλαινών στις Νήσους Φερόε αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνολικού πληθυσμού της φαλαινοθηρίας του Βορείου Ατλαντικού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης των Νήσων Φερόε.

falaines 5

Τα κυνήγια μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή του έτους και είναι μη εμπορικά – το κρέας και το λίπος από κάθε δίσκο μοιράζονται μεταξύ της τοπικής κοινότητας, καταλήγει, μεταξύ άλλων.

falaines 1

Να σημειωθεί ότι το έθιμο του Γκρινταντράουπ θα πραγματοποιείται καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

 

Πηγές: http://www.theepochtimes.com/n3/2263595-bloody-photos-show-mass-slaughter-of-whales-in-the-faroe-islands/ http://www.digitaljournal.com/news/environment/hundreds-killed-in-mass-slaughter-of-whales-in-faroe-islands/article/496588 http://www.foxnews.com/science/2017/06/30/gruesome-pic-shows-mass-slaughter-whales-in-faroe-islands-hunt.html

Διαφήμιση