Αρχική Τεχνολογία Η Κίνα φτιάχνει 20 εκατ ποδήλατα που θα καθαρίζουν τον αέρα από...

Η Κίνα φτιάχνει 20 εκατ ποδήλατα που θα καθαρίζουν τον αέρα από τη ρύπανση!

0
Διαφήμιση

Στο εγγύς μέλλον, 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να καθαρίζουν τον αέρα καθώς μετακινούνται με το ποδήλατό τους!

Για να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να δημιουργήσει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές, ο οικολογικός καινοτόμος Daan Roosegaarde συνεργάστηκε με τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία ποδηλάτων και την κορυφαία κινεζική εταιρεία σχεδιασμού TEZIGN για να κάνει εφικτά προς διάθεση σε εκατομμύρια Κινέζους τα ειδικά ποδήλατα που καθαρίζουν τον αέρα από τη ρύπανση.

 podilata 3

Τα εξαιρετικά καινοτόμα ποδήλατα Smog Free του Roosegaarde εισπνέουν τον ρυπογόνο αέρα, καθαρίζουν από επιβλαβή μικροσωματίδια ΡΜ10 και ΡΜ2.5 που σχηματίζουν την αιθάλη και στη συνέχεια απελευθερώνουν φρέσκο αέρα στο περιβάλλον!

 podilata 6

Ουσιαστικά αυτό που κάνουν τα ποδήλατα είναι προσελκύουν τα θετικά φορτισμένα σωματίδια του νέφους σε μια αρνητικά φορτισμένη επιφάνεια. Στη διαδικασία, τα σωματίδια σκόνης συμπιέζονται και μαζεύονται στην επιφάνεια του ποδηλάτου.

 podilata 7

Δεν μπορούν να αποσυνδεθούν και αφού συνδέονται σε μια αρνητικά φορτισμένη επιφάνεια, δεν είναι πια σκόνη (επειδή έχουν συσσωρευτεί για να σχηματίσουν μεγαλύτερη μάζα) και κάθε μήνα ή δύο απλώς οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καθαρίζουν την επιφάνεια του.

 podilata 5

Ο Roosegaarde είπε ότι η διαδικασία απομάκρυνσης του καπνού θα τροφοδοτηθεί από ένα συνδυασμό ισχύος από το πεντάλ και από ένα μικρό ηλιακό πάνελ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=v0GubSCzcsM

 

 

Πηγές: http://inhabitat.com/chinas-largest-bike-share-launches-air-purifying-bicycles-for-20-million-citizens/ http://livelongled.com/chinas-largest-bike-share-launches-air-purifying-bicycles-for-20-million-citizens/ https://www.theguardian.com/cities/2017/mar/22/bike-wars-dockless-china-millions-bicycles-hangzhou#img-1

Διαφήμιση