Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η πρώτη “πόλη-δάσος” κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα! (video))

Η πρώτη “πόλη-δάσος” κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα! (video))

0
Διαφήμιση

Η Κίνα ξεκίνησε να κατασκευάζει την πρώτη παγκοσμίως «δασική πόλη» με 40.000 δένδρα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λιουζού, στην επαρχία Γκουανγκσί.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό ιταλικό γραφείο Stefano Boeri Architetti, μια ομάδα που αναπτύσσει πράσινα έργα σε όλο τον κόσμο, η φουτουριστική Forest City θα φιλοξενήσει μια κοινότητα περίπου 30.000 ατόμων, σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτζάνγκ.

forest city 1

Θα είναι καλυμμένο με πράσινο, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 1 εκατομμυρίου φυτών με περισσότερα από 100 είδη και 40.000 δέντρα που απορροφούν μαζί περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων, ενώ παράγουν περίπου 900 τόνους οξυγόνου ετησίως.

Ως αποτέλεσμα, το Forest City θα συμβάλει στη μείωση της μέσης θερμοκρασίας του αέρα, στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, στη δημιουργία φραγμών θορύβου, στη δημιουργία οικοτόπων και στη βελτίωση της τοπικής βιοποικιλότητας στην περιοχή.

forest city 2

Ως αποτέλεσμα, το Forest City θα συμβάλει στη μείωση της μέσης θερμοκρασίας του αέρα, στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, στη δημιουργία φραγμών θορύβου, στη δημιουργία οικοτόπων και στη βελτίωση της τοπικής βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Το Forest City θα είναι αυτάρκης και θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η γεωθερμική και η ηλιακή ενέργεια, ενώ θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την πόλη Λιουζού.

forest city 6

Η πόλη θα είναι εξ ολοκλήρου ενσύρματη και θα περιλαμβάνει εμπορικές ζώνες, κατοικημένες περιοχές, χώρους αναψυχής, νοσοκομείο και δύο σχολεία.

Το έργο έχει μεγάλη προβολή στην Κίνα και εάν πετύχει, θα αποτελέσει παράδειγμα για τον σχεδιασμό της πράσινης πόλης σε άλλα μέρη της χώρας και σε όλο τον κόσμο. Το σχέδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2020.

 

forest city 4

Πριν τρία χρόνια, ολοκλήρωσε στο Μιλάνο την κατασκευή του «Κάθετου Δάσους» (δύο πύργοι, ύψους 110 και 76 μέτρων αντιστοίχως, οι οποίοι καλύπτονται από περισσότερα από 20.000 φυτά).

Ολοκληρώθηκαν το 2014, αφαιρώντας από την ατμόσφαιρα 30.000 έως 35.000 λίβρες (15 έως 17.5 τόνους) αιθάλης κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Boeri,

 

https://www.youtube.com/watch?v=sOtFtbMhCQg

 

 

Πηγές: https://tribune.com.pk/story/1445410/china-building-first-forest-city-40000-trees-fight-air-pollution/ https://www.sciencealert.com/china-has-officially-started-construction-on-the-world-s-first-forest-city http://inhabitat.com/china-breaks-ground-on-first-forest-city-that-fights-air-pollution/ http://edition.cnn.com/2017/06/29/architecture/china-liuzhou-forest-city/index.html

Διαφήμιση