Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Γευσιγνωσία: Βράβευση ελληνικών εταιρειών στις Βρυξέλλες

Γευσιγνωσία: Βράβευση ελληνικών εταιρειών στις Βρυξέλλες

0
Διαφήμιση

Ισχυρή παρουσία και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο αποκτούν σταδιακά τα ελληνικά προϊόντα στα διεθνή φόρουμ και στους διεθνής οργανισμούς φορείς που βραβεύουν την ποιότητα των εθνικών προϊόντων.

Οπως έγινε γνωστό από ελληνικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων γεύσης και ποιότητας του International Taste & Quality Institute.

geysignosia 1

Στην τελετή απονομής των βραβείων παρευρέθηκαν 93 εταιρίες από 56 χώρες από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία κλπ).

geysignosia 2

Βραβεύτηκαν 121 ελληνικά προϊόντα, από 65 εταιρίες, και στην εκδήλωση βράβευσης, παρευρέθηκαν 13 εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών

geysignosia 6

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες για την βράβευση από το συγκεκριμένο ινστιτούτο, το οποίο χρησιμοποιούν ως εργαλείο μάρκετινγκ για την είσοδο σε νέες αγορές.

geysignosia 7

Το ITQI είναι διεθνής οργάνωση, με έδρα τις Βρυξέλλες, η οποία συνεργάζεται με εθνικές και πολυεθνικές ομοσπονδίες Chef και Sommelier από χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μεγ. Βρετανία κλπ.

geysignosia 8

Τα προϊόντα για βράβευση επιλέγονται μετά από «τυφλή» γευσιγνωσία από 135 ειδικούς με βάση τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά και βραβεύονται με ένα, δύο ή τρία αστέρια. Την εκδήλωση παρακολούθησε και πλήθος άλλων παραγόντων όπως δημοσιογράφων, ειδικών του χώρου της εστίασης και εκπρόσωποι πρεσβειών.

geysignosia 10

Στην βράβευση του 2017 υποβλήθηκαν σε δοκιμή 1989 προϊόντα από 83 χώρες από τα οποία 1372 πήραν κάποιο αστέρι. Βέβαια μόνο το 21% από τα βραβευθέντα προϊόντα κατάφερε να αποκτήσει την μεγαλύτερη διάκριση που είναι τα τρία αστέρια.

geysignosia 11

geysignosia 12

geysignosia 13

 

Διαφήμιση